Класичні пухкі панкейки на щодень: рецепт на молоці
Джерело:
Аnna bananaПанкейки так полюбилися українцям, що ми готові їсти їх хоч щодня. Рецепт панкейків простий, а процес приготування не займає багато часу.
Панкейки – один із улюблених сніданків в США та Канаді. Традиційно їх подають рясно политими кленовим сиропом, свіжими ягодами або морозивом.
Читайте також Полуничний торт Фрізьє: вишуканий десерт з бісквітом
Готові панкейки краще з'їсти одразу, або можна зберігати в холодильнику до трьох днів. Щоб заморозити їх, помістіть панкейки між папером для випічки (між кожним млинцем), а потім перемістіть їх в контейнер. Зберігати панкейки в морозильній камері потрібно до трьох місяців. Розморозити при кімнатній температурі або в холодильнику на ніч.
Подавайте панкейки до столу з:
- кленовим сиропом
- морозивом
- свіжими ягодами
- горішками
- улюбленим домашнім варенням
- сметаною
- грецьким йогуртом
- згущеним молоком
- сиропом агави
Чи можна використовувати воду замість молока?
Можна, але ефект панкейків буде не такий. Використання води не призведе до такої ж хімічної реакції в тісті, що призведе до більш плоских млинців.
Рецепт американських панкейків на молоці
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Фото Аnna banana
– 135 грамів борошна;
– 2 столові ложки цукрової пудри;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– дрібка солі;
– 130 мілілітрів молока;
– 1 велике яйце;
– 2 столові ложки розтопленого вершкового масла.
Приготування:
- Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Пересипте його в миску, додайте сіль та розпушувач.
- В окремій мисці змішайте тепле молоко, яйце і розтоплене вершкове масло.
- Додайте молочну суміш до борошняної суміші і за допомогою виделки змішайте всі інгредієнти, поки не отримаєте однорідне густе тісто без грудочок.
- Розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні і додайте 1 столову ложку вершкового масла. Обережно вилийте трішки тіста та смажте панкейки. Як тільки бульбашки почнуть з’являтися на них, його можна перевертати. Готуйте, поки обидві сторони не стануть золотисто-коричневими.
Смачного!
Підказка: зачерпніть тісто для млинців ложкою для морозива або невеликою мірною чашкою ¼. Це забезпечить їх однаковий розмір. Щоб отримати ідеально круглі млинці, можна скористатися спеціальним кільцем для смаження.