Класичні пухкі панкейки на щодень: рецепт на молоці

23 травня 2022, 10:12
Читать новость на русском

Джерело:

Аnna banana

Панкейки так полюбилися українцям, що ми готові їсти їх хоч щодня. Рецепт панкейків простий, а процес приготування не займає багато часу.

Панкейки – один із улюблених сніданків в США та Канаді. Традиційно їх подають рясно политими кленовим сиропом, свіжими ягодами або морозивом.

Читайте також Полуничний торт Фрізьє: вишуканий десерт з бісквітом

Готові панкейки краще з'їсти одразу, або можна зберігати в холодильнику до трьох днів. Щоб заморозити їх, помістіть панкейки між папером для випічки (між кожним млинцем), а потім перемістіть їх в контейнер. Зберігати панкейки в морозильній камері потрібно до трьох місяців. Розморозити при кімнатній температурі або в холодильнику на ніч.

Подавайте панкейки до столу з:

  • кленовим сиропом
  • морозивом
  • свіжими ягодами
  • горішками
  • улюбленим домашнім варенням
  • сметаною
  • грецьким йогуртом
  • згущеним молоком
  • сиропом агави

Чи можна використовувати воду замість молока?

Можна, але ефект панкейків буде не такий. Використання води не призведе до такої ж хімічної реакції в тісті, що призведе до більш плоских млинців.

Рецепт американських панкейків на молоці

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Фото Аnna banana

Інгредієнти:
 – 135 грамів борошна;
 – 2 столові ложки цукрової пудри;
 – 1 чайна ложка розпушувача;
 – дрібка солі;
 – 130 мілілітрів молока;
 – 1 велике яйце;
 – 2 столові ложки розтопленого вершкового масла.

Приготування:

  1. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Пересипте його в миску, додайте сіль та розпушувач.
  1. В окремій мисці змішайте тепле молоко, яйце і розтоплене вершкове масло.
  1. Додайте молочну суміш до борошняної суміші і за допомогою виделки змішайте всі інгредієнти, поки не отримаєте однорідне густе тісто без грудочок.
  1. Розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні і додайте 1 столову ложку вершкового масла. Обережно вилийте трішки тіста та смажте панкейки. Як тільки бульбашки почнуть з’являтися на них, його можна перевертати. Готуйте, поки обидві сторони не стануть золотисто-коричневими.

Смачного!

Підказка: зачерпніть тісто для млинців ложкою для морозива або невеликою мірною чашкою ¼. Це забезпечить їх однаковий розмір. Щоб отримати ідеально круглі млинці, можна скористатися спеціальним кільцем для смаження.