Рецепт дня: класична панна котта – італійський десерт на вершках

23 грудня 2020, 13:58
Читать новость на русском

Панна котта один із найулюбленіших десертів італійців, та й у нас майже у кожному ресторанні шеф-кухарі пропонують гостям свої інтерпретації цього вишуканого десерту. Ми підготували для вас рецепт класичного десерту, який під силу приготувати кожному!

Панна котта у перекладі з італійської "Варені вершки" – це ніжний італійський десерт на основі вершків та ванілі. SmachnoNews підготував для вас покроковий рецепт приготування класичної панна котти з ваніллю.

Читайте також Панна котта: класичний рецепт італійського десерту

Його подають або у формочках або на красивих десертних тарілках. Найкраще панна котта смакує зі свіжими фруктами, ягідними кюлі або шоколадним ганашем.

Як приготувати панна котту

Інгредієнти:
– 8 г листового желатину;
– 250 г вершків 33%;
– 60 г цукру;
– 1 стручок ванілі;
– 50 г води.
  1. Замочіть желатин в холодній воді та залишіть його набухнути на кілька хвилин.
  2. Стручок ванілі розріжте поздовж, вийміть лезом ножа насіння з обох половинок.
  3. Вилийте вершки та молоко в каструлю, прогрійте їх та додайте насіння ванілі та стручок. Як тільки суміш закипить, зніміть її з вогню та перемішайте. Висипте цукор – перемішайте. Рецепт панна котти
  4. Розбухлий лист желатину додайте в молочну суміш та обережно перемішуйте до повного його розчинення. Як приготувати панна котту
  5. У заздалегідь підготовлені силіконові форми розлийте заготовку на панна котту та відправте в холодильник на 5-6 годин. Формуємо десерт в силіконових формах
  6. Щоб легко вийняти десерт з форми ви можете додатково відправити її в морозилку, або злегка занурити на кілька секунд в кип'яток.
  7. Подавайте готову панна котту з фруктовими або ягідними джемами, сиропами або шоколадним ганашем. Смачного!