Паштет із курячої печінки – чудова намазка на хрумкі брускети. Він дуже легкий, ніжний, до того ж не темніє.

Читайте також Здоровий стритфуд: як шаурма мережі Döner Market від МХП підкорює українських споживачів

Цей паштет сподобається навіть найвибагливішим гурманам. А ще його можна залити винним або фруктовим желе.

Рецепт паштету з курячої печінки та овочів

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 1 – 2


Курячий паштет / Фото Володимира Ярославського

  1. Ретельно почистіть печінку від плівок та жовчі.
  2. Овочі помийте водою, зніміть шкірки та наріжте довільно. Володимир Ярославський нарізав їх кубиками.


    Фото зі сторінки шеф-кухаря
  3. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній спочатку моркву, далі додайте цибулю та селеру.
  4. Відсуньте овочі на край сковорідки, на вільну половину викладіть печінку та обсмажуйте інгредієнти до готовності.


    Фото зі сторінки шеф-кухаря
  5. Додайте до інгредієнтів запашний перець, сіль, чорний мелений перець і свіжий чебрець. Накрийте сковорідку кришкою та тушкуйте на повільному вогні 12 – 15 хвилин.
  6. Зніміть кришку зі сковорідки та готуйте ще 5 – 10 хвилин.
  7. Додайте до інгредієнтів мед, перемішайте та зніміть сковорідку з плити.
  8. Повністю охолодіть страву та пропустіть 2 рази через м'ясорубку.
  9. Додайте м'яке вершкове масло та знову пропустіть через м'ясорубку.


    Фото зі сторінки шеф-кухаря
  10. Щоб отримати ідеально ніжну структуру паштету – перебийте його блендером та перетріть через сито.


    Фото зі сторінки шеф-кухаря
  11. Страва готова. Смачного!