Пастіцио – традиційна страва грецької кухні, яку готують з макаронних виробів – букатіні, з яйцем, рубленим м'ясом та соусом з томатів, мускатного горіха, запашного перцю. Це основна страва, яку подають із салатом.

Читайте також Вечеря за 30 хвилин: 4 смачні страви з курятини на будь-який смак та випадок

Також можете використовувати будь-які макаронні вироби, м'ясо та фарш. Ми підготували для вас рецепт з фаршем, макаронами пенне та соусами – бешамель, маринара, які чудово доповнюють страву.

Як приготувати пастіцио

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2 – 4
  • Калорійність на 100 грамів: 127 ккал
  1. На вогонь поставте каструлю з водою, додайте сіль, відваріть макарони.
  2. Цибулю почистіть, викладіть на пательню з вершковим маслом, додайте оливкову олію, обсмажте до золотої скоринки.

Процес відварювання пасти в окропі та обсмаження цибулі/ Фото Insider

  1. Петрушку помийте подрібніть ножем.
  2. Заздалегідь розморозьте фарш, додайте сіль, викладіть на пательню, додайте петрушку. Готуйте протягом п'яти хвилин, вбийте яйце, перемішайте, готуйте до готовності. Далі – влийте половину банки соусу маринара, перемішайте.

Процес обсмаження фаршу/ Фото Insider

  1. Готові макарони промийте холодною водою. У каструлю викладіть вершкове масло, викладіть макарони, перемішайте.
  2. Для приготування соусу бешамель збийте у мисці яйця. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно, поступово влийте молоко, перемішайте. Коли соус буде густим, додайте збиті яйця.

Процес приготування соусу бешамель/ Фото Insider

  1. Форму змастіть оливковою олією, викладіть половину пасти, додайте обсмажене м'ясо, влийте соус бешамель.

Паста з м'ясом / Фото Insider

  1. Розігрійте духовку до температури 200 градусів, відправте запікатись протягом 30 хвилин.

Пастіцио/ Фото Insider

  1. Дістаньте готову страву, розділіть на порції, задекоруйте подрібненою фетою. Смачного!