Печеня з картоплі та курки: рецепт домашньої кухні

24 листопада 2022, 13:54
Читать новость на русском

Сумуєте за простою та звичною домашньою кухнею? У нас є рецепт печені з картоплі та курятини, який перенесе вас у затишні сімейні спогади.

Щоб ваша страва вийшла з яскравим та насиченим смаком – не пошкодуйте спецій та дайте їй настоятися після приготування.

Читайте також Немає світла – рятуйся МІНІ: три прості рецепти

Найкраще з домашньою печенею з картоплі та курки смакуватимуть домашні квашені овочі.

Тушкована картопля з курячою грудкою

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 1 кілограм картоплі;
 – 1 велика ріпчаста цибуля;
 – 3 – 4 зубчики часнику;
 – 1 морква;
 – 2 курячих філе;
 – 10 штук печериць;
 – 1 столова ложка томатної пасти;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – лавровий лист;
 – перець чорний горошком;
 – перець духмяний горошком.

Приготування:

  • ️Нарізаємо картоплю четвертинками, цибулю довільними шматочками, тремо моркву на грубій тертці. Зубчики часнику розплющуємо лезом ножа, печериці нарізаємо скибками, а курячу грудку – середніми кубиками.
  • М'ясо одразу солимо і перчимо.
  • ️В каструлю з товстим дном наливаємо олію, злегка обсмажуємо м'ясо, далі додаємо цибулю та смажимо 5 хвилин. Додаємо моркву – смажимо ще 5 хвилин.
  • ️Зверху на м‘ясо викладаємо половину картоплі, часник і накриваємо рештою картоплі. Зверху – гриби.
  • ️Змішуємо томатну пасту з сіллю і водою (близько 600- 700 грамів). Розмішуємо і заливаємо картоплю.
  • ️Зверху на гриби викладаємо спеції: 2 лаврових листочки, 10 горошин чорного перцю і 4 – 5 духмяного.  Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо до готовності картоплі 30 – 35 хвилин.
  • ️Після приготування дайте постояти печені хвилин 10 – 15 і подавайте до столу.

Смачного!