Щоб ваша страва вийшла з яскравим та насиченим смаком – не пошкодуйте спецій та дайте їй настоятися після приготування.

Читайте також Немає світла – рятуйся МІНІ: три прості рецепти

Найкраще з домашньою печенею з картоплі та курки смакуватимуть домашні квашені овочі.

Тушкована картопля з курячою грудкою

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  • ️Нарізаємо картоплю четвертинками, цибулю довільними шматочками, тремо моркву на грубій тертці. Зубчики часнику розплющуємо лезом ножа, печериці нарізаємо скибками, а курячу грудку – середніми кубиками.
  • М'ясо одразу солимо і перчимо.
  • ️В каструлю з товстим дном наливаємо олію, злегка обсмажуємо м'ясо, далі додаємо цибулю та смажимо 5 хвилин. Додаємо моркву – смажимо ще 5 хвилин.
  • ️Зверху на м‘ясо викладаємо половину картоплі, часник і накриваємо рештою картоплі. Зверху – гриби.
  • ️Змішуємо томатну пасту з сіллю і водою (близько 600- 700 грамів). Розмішуємо і заливаємо картоплю.
  • ️Зверху на гриби викладаємо спеції: 2 лаврових листочки, 10 горошин чорного перцю і 4 – 5 духмяного. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо до готовності картоплі 30 – 35 хвилин.
  • ️Після приготування дайте постояти печені хвилин 10 – 15 і подавайте до столу.

Смачного!