Ви готували це неправильно: рецепт ідеального печінкового торта на Новий рік
Джерело:
Євген КлопотенкоПечінковий торт багато українців знають ще з дитинства. Зазвичай начинку для нього готують зі смаженої цибулі та моркви, проте можна перемастити печінкові коржі лише домашнім майонезом – так швидше і теж смачно.
Щоб печінкові млинці вийшли ніжними, обов'язково зачистьте курячу печінку від плівок та зайвого жиру. Смажте їх на розігрітій пательні з соняшниковою олією та перевертайте лише тоді, коли будете бачити, що низ добре підсмажився, інакше млинець просто розірветься.
Буде смачно Як приготувати курку в духовці: поради, що зроблять улюблену страву ще апетитнішою
Як приготувати печінковий торт з курячої печінки
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 6
Інгредієнти для печінкових млинців:
– 500 грамів курячої печінки;
– 2 яйця;
– 3 столові ложки пшеничного борошна;
– 150 мілілітрів молока 2,5%;
– 2 столові ложки соняшникової олії;
– 10 гілочок кропу;
– сіль та перець до смаку.
Для домашнього майонезу треба:
– 1 яйце;
– 150 мілілітрів соняшникової олії;
– сік половини лимона;
– 1 столова ложка гірчиці.
Приготування:
- Помийте в друшляку 500 грамів курячої печінки та залиште, щоб вся рідина стекла. За потреби зачистьте від плівок та зайвого жиру, після чого перекладіть в чашу блендера та перебийте до однорідності.
- В подрібнену печінку додайте 2 яйця, 150 мілілітрів молока 2,5%, 2 столові ложки соняшникової олії та 3 столові ложки пшеничного борошна. Перемішайте, посоліть та поперчіть до смаку та знову добре перебийте, щоб не було грудочок. Консистенція має бути дещо густішою, ніж млинцеве тісто.
- Розігрійте пательню, змащену соняшниковою олією. Вилийте на неї невелику кількість печінкового тіста. Млинці мають бути завтовшки приблизно 0,5 сантиметра. Смажте з обох боків та викладайте на дошку чи тарілку, щоб охолоджувалися.
- Тим часом у миску вбийте 1 яйце, влийте половину соку лимона та додайте 1 столові ложку гірчиці. Збивайте блендером, вливаючи тонкою цівкою 150 мілілітрів соняшникової олії. У результаті має вийти густий домашній майонез.
- Охолоджені млинці з печінки змастіть шарами домашнього майонезу. Верхній теж перемажте та прикрасьте подрібненими 10 гілочками кропу.
- Поставте печінковий торт до холодильника мінімум на 2 години, щоб він просочився. Потім наріжте трикутними шматочками та подавайте до столу.