Такі салати – чудова альтернатива для тих, хто хоче спробувати щось нове. Окрім цього, в жодному з них немає майонезу.

Буде смачно Гастрономічна подорож до Італії: 3 страви, які варто приготувати на вечерю

Салат з куркою та мандаринами

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Ретельно помийте мандарини та руколу.
  2. Наріжте кубиками 2 скибочки батона та обсмажте їх на пательні на рослинній олії до золотистої скоринки.
  3. Ретельно помийте філе, наріжте половину тонкими слайсами, збризніть соком лимона і додайте сіль та перець на свій смак. Обсмажте курку на пательні на рослинній олії до золотистої скоринки.
  4. Для заправки у мисці змішайте 2 чайні ложки гірчиці, сіль та сік лимона.
  5. Викладіть у тарілку для салату руколу й обсмажену курку. Додайте дрібку коріандру, заправку та 2 столові ложки рослинної олії, після чого прикрасьте готову страву скибочками мандаринів.

Салат з фенхелем, цитрусовими та горіхами

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Ретельно помийте фрукти та овочі. Почистьте від шкірки та кісточок.
  2. Наріжте очищений грейпфрут невеликими кубиками, а апельсин – півкільцями.
  3. Своєю чергою, фенхель наріжте тонкими слайсами.
  4. Горіхи підсушіть у духовці, залиште до повного охолодження та подрібніть ножем.
  5. У тарілку красиво викладіть фенхель та листя петрушки. Додайте 10 мілілітрів винного оцту, горіхи, сіль, дрібку перцю чилі, насіння фенхелю та перемішайте салат. Перед подачею прикрасьте страву листочками м'яти.

Салат з гарбузом, фетою та апельсинами

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Ретельно помийте гарбуз. Почистьте його від шкірки та наріжте кубиками. Розігрійте духовку, викладіть на деко пергаментний папір, розкладіть гарбуз, збризніть оливковою олією, додайте зубчик часнику та відправте запікатися до м'якості.
  2. Готовий гарбуз викладіть на тарілку та залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
  3. Ретельно помийте апельсин. Натріть цедру на терці.
  4. Фету наріжте кубиками. Аби сир не кришився, лезо ножа змочіть водою.
  5. На тарілку красиво викладіть гарбуз, фету та апельсин. Збризніть оливковою олією, додайте сіль, перець на свій смак. Прикрасьте листочками базиліка та апельсиновою цедрою.

Смачного!