Підходить до будь-якого гарніру: рецепт маринованої капусти "Пелюстки"

14 вересня 2022, 20:44
Читать новость на русском

Джерело:

ВВС

Рецептів маринованої капусти – безліч, тож кожен любитель гостренького знайде свій улюблений. Але деякі рецепти дивують не лише феєрверком смаку, а й вибухом барв.

Приміром, ви знали, що листя капусти можна зробити схожими на пелюстки троянд, а їхній смак – таким само насиченим та яскравим? І потрібні для цього найпростіші інгредієнти та пара кулінарних хитрощів.

Цікаво Без шкоди для фігури: рецепт м'ясної піци без тіста

Капустяні "пелюстки" – чудова страва як для святкового столу, так і для домашньої вечері. Отже, до роботи!

Рецепт капусти "Пелюстки"

Час: 1 година

Порцій: 4

Простий делікатес / Фото Pinterest

Інгредієнти:

  • капуста – 1,5 кг;
  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • часник – 6 зубчиків.

Маринад:

  • вода – 1,5 л;
  • оцет 9%-ний – 150 мл;
  • цукор – 150 г;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • лавровий лист – 3 – 4 шт.;
  • перець чорний горошком – 6 шт.

Приготування:

  1. Вирізаємо з капусти качан і розрізаємо її на 4 частини. Нарізаємо капусту трикутниками та квадратами.
  2. Чистимо та нарізаємо на брусочки моркву та буряк. Також на тоненькі пластини ріжемо часник. Викладаємо овочі у трилітрову банку.
  3. Готуємо маринад. Усі інгредієнти, окрім оцту, додаємо у воду, доводимо до кипіння та відставляємо. Додаємо оцет та перемішуємо.
  4. Коли маринад вистигне, заливаємо ним банку з овочами. Зверху додаємо 2 столові ложки олії.
  5. Закриваємо банку кришкою та залишаємо на 3 – 5 днів у темному місці при кімнатній температурі. Після цього капусту краще зберігати у холодильнику.

Смачного!