Пікантний соус чимічурі: смажене м'ясо з ним – удвічі смачніше

19 січня 2022, 22:35
Читать новость на русском

Джерело:

Сafe delites

Щоб додати звичайній страві з м'яса латиноамериканської перчинки, зробіть до неї соус чимічурі. Готується він легко, а пахне – словами не передати!

Чимічурі – дуже популярний в Латинській Америці соус до курятини, яловичини, баранини. Зазвичай ним поливають птицю або стейки з червоного м'яса під час смаження на грилі.

Читайте також Як повернутися у форму після свят: ТОП-5 порад

А в Аргентині чимічурі заправляють уже готові страви. 

Рецепт м'ясного соусу чимічурі

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 8


Фото Cafe delites

Інгредієнти:
 – 100 – 150 мілілітрів оливкової олії;
 – 2 столові ложки червоного винного оцту;
– ½ склянки дрібно нарізаної петрушки;
– 3 – 4 зубчики часнику;
– 2 маленьких червоних перці чилі;
– ¾ чайної ложки сушеного орегано;
– 1 чайна ложка грубої солі;
– мелений чорний перець.

Приготування:

  1. Часник подрібніть або пропустіть крізь прес.
  1. Червоний перець чилі звільніть від насіння й дрібно посічіть ножем.
  1. Змішайте всі інгредієнти в мисці.


Фото Cafe delites

  1. Перед використанням дайте соусу постояти 5 – 10 хвилин, щоб усі аромати з'єдналися.

Смачного!