Пиріг з чорницею можна подавати до столу у будні та свята. Традиційно готують з додаванням свіжих або заморожених ягід чорниці, цукру, борошна, вершкового масла. Також додають корицю, мускатний горіх.
Читайте також Ресторанна страва за кілька хвилин: чому варто скуштувати Курочку су-від від ТМ "Наша Ряба"
Пиріг з чорницею – популярний десерт у США та Канаді. Вперше рецепт було опубліковано в кулінарній книзі Епплдора 1872 року.
Як приготувати пиріг з чорницею
- Час: 35 хвилин
- Порції: 1 – 2
- Калорійність на 100 грамів: 295 ккал
- Чорницю помийте, обсушіть – викладіть на паперовий рушник.
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок, додайте розпушувач, сіль.
Ягоди чорниці/ Фото Pexels
- Розтопіть вершкове масло, залиште для охолодження.
Вершкове масло/ Фото Unsplash
- У мисці з'єднайте молоко з вершковим маслом, додайте яйця, збийте міксером до однорідної консистенції. Далі – додайте борошно, цукор, ванільний цукор, перемішайте. В тісто додайте чорницю.
- У форму викладіть тісто.
- Розігрійте духовку до температури 190 градусів, відправте запікатись протягом 30 хвилин до готовності.
Пиріг з чорницею/ Фото Freepik
7. Дістаньте готовий пиріг, розріжте на порції, задекоруйте цукровою пудрою. Подавайте до чаю. Смачного!