Пиріг з чорницею можна подавати до столу у будні та свята. Традиційно готують з додаванням свіжих або заморожених ягід чорниці, цукру, борошна, вершкового масла. Також додають корицю, мускатний горіх.

Читайте також Ресторанна страва за кілька хвилин: чому варто скуштувати Курочку су-від від ТМ "Наша Ряба"

Пиріг з чорницею популярний десерт у США та Канаді. Вперше рецепт було опубліковано в кулінарній книзі Епплдора 1872 року.

Як приготувати пиріг з чорницею

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 1 – 2
  • Калорійність на 100 грамів: 295 ккал
  1. Чорницю помийте, обсушіть – викладіть на паперовий рушник.
  2. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок, додайте розпушувач, сіль.

Ягоди чорниці/ Фото Pexels

  1. Розтопіть вершкове масло, залиште для охолодження.

Вершкове масло/ Фото Unsplash

  1. У мисці з'єднайте молоко з вершковим маслом, додайте яйця, збийте міксером до однорідної консистенції. Далі – додайте борошно, цукор, ванільний цукор, перемішайте. В тісто додайте чорницю.
  2. У форму викладіть тісто.
  3. Розігрійте духовку до температури 190 градусів, відправте запікатись протягом 30 хвилин до готовності.

Пиріг з чорницею/ Фото Freepik

7. Дістаньте готовий пиріг, розріжте на порції, задекоруйте цукровою пудрою. Подавайте до чаю. Смачного!