Найчастіше яловичий фарш стає основою для соковитих котлет, тюфтельок з підливою або ж пасти болоньєзе. Та насправді цей продукт є більш універсальним, аніж ви думали досі. Саме фарш додасть вашій страві поживності та оригінальності, навіть якщо поєднати звичні продукти. Наприклад, приготувавши пиріг вівчаря.

Це цікаво Борщ із секретним інгредієнтом – страва, яка посмакує всій родині

Ця традиційна страва британської кухні добре відома у всьому світі. За класичним рецептом, вона готується тільки з картоплі, яловичого фаршу та спецій. Ми ж пропонуємо дещо урізноманітнити інгредієнти додаванням зеленого горошку, моркви і томатної пасти. Ці овочі зроблять страву ще апетитнішою та смачнішою.

Та щоб пиріг вівчаря посмакував усій родині, обирайте безпечний яловичий фарш у надійного виробника. Такого як ТМ Skott Smeat, виробництво якого відповідає стандарту HACCP, а м’ясо на всіх етапах проходить суворий контроль з дотриманням необхідних санітарно-гігієнічних норм. Відтак у кожній упаковці фаршу ТМ Skott Smeat – тільки свіжий продукт із фермерської яловичини.

фарші з фермерської яловичини від Скотт СмітФарші від ТМ Skott Smeat не лише смачні, а й безпечні / Фото Skott Smeat

Тож гайда експериментувати на кухні! Ми впевнені, що після приготування цього ситного картопляного пирога зі справжнім фермерським фаршем задоволеними залишаться і діти, і дорослі.

Пиріг вівчаря: рецепт із горошком та морквою

Час: 1 година
Порції: 6

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте глибоку жаротривку форму для запікання м'ясного пирога.
  2. Наріжте очищену ріпчасту цибулю та часник дрібними шматочками. Обсмажте на розігрітій сковорідці з олією на середньому вогні (5 хвилин).
  3. Додайте до неї яловичий фарш та продовжуйте обсмажувати ще 10 хвилин. Додайте томатну пасту розбавлену одною склянкою чистої води.
  4. Наріжте очищену моркву довільними шматочками та тушкуйте разом з м'ясом ще кілька хвилин. Додайте спецій та перемішайте. Зніміть з плити та дайте відпочити під кришкою 1 – 2 хвилини.
  5. До готового картопляного пюре додайте м'яке вершкове масло (1 столову ложку) та сирий жовток. Ретельно все перемішайте.
  6. Змішайте зелений горошок з м'ясним фаршем та овочами, викладіть на дно форми та розрівняйте. Поверх додайте картопляне пюре. За бажанням, можна надати йому рельєфу за допомогою виделки. Змастіть поверхню пирога м'яким вершковим маслом або просто хаотично викладіть його кубиками. Посипте натертим твердим сиром.
  7. Відправте пиріг вівчаря в духовку на 35 хвилин.
  8. Готову страву подавайте до столу гарячою.

пиріг вівчаряНа приготування пирога вівчаря потрібна лише година / Фото Shutterstock

М'ясний пиріг – це оригінальна ідея як для буденного, так і для святкового столу. Тим паче на його приготування потрібно мінімум часу й зусиль. Головне – обрати якісні та безпечні продукти, щоб ваша страва точно вийшла поживною. Смачного!