Ніжний та запашний пиріг можна подавати у будні та свята. В міру солодкий та пишний десерт готують з додаванням слив. Також ви можете додавати інші фрукти – яблука, абрикоси, персики.

Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі

Тісто готують з додаванням борошна, яєць, цукру, кефіру або натурального йогурту, з рослинною олією або вершковим маслом. Готову випічку задекоруйте цукровою пудрою.

Як приготувати пиріг зі сливами

  • Час: 55 хвилин
  • Порції: 4 – 6
  • Калорійність на 100 грамів: 258 ккал
  1. Сливи ретельно помийте, розділіть навпіл, почистіть від кісточок.

Сливи/ Фото Pexels

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок, викладіть у миску, додайте розпушувач, перемішайте.
  2. У мисці з'єднайте яйця з сіллю, додайте цукор, ванільний цукор, збийте міксером кілька хвилин.
  3. Далі – додайте рослинну олію, у два етапи – борошно, перемішайте вінчиком до однорідної консистенції.

Процес замішування тіста/Фото Unsplash

  1. Форму вистеліть пергаментом, стінки змастіть олією, вилийте тісто, зверху викладіть – сливи, додайте цукор з корицею.
  2. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 45 хвилин до готовності, залиште на 5 – 7 хвилин у духовці.
  3. Дістаньте з духовки, викладіть на решітку для охолодження.

Пиріг зі сливами/ Фото Unsplash

  1. Готовий пиріг розріжте на порції, викладіть на тарілку, задекоруйте цукровою пудрою. Смачного!