Укр Рус
11 жовтня, 19:28
3

Ніхто не здогадається, що всередині: робимо осінні пиріжки з гарбузовою начинкою

Основні тези
  • Осінь – це час для пиріжків з гарбузовою начинкою, які легко приготувати.
  • Для начинки використовують гарбуз, вершкове масло, цукор і цедру апельсина.

Осінь – гарбузова пора, якою треба насолодитися досхочу. А що допоможе зробити це краще за улюблені пиріжки, які знайомі ще з дитинства?

Ці пиріжки додадуть осінньому чаюванню особливого тематичного колориту. Вони дуже прості у приготуванні, а начинка виходить такою оригінальною та солодкою, що одразу не всі можуть розпізнати її складники, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Світ рецептів"

До речі Усі помилково власноруч "вбивають" смак кави: як правильно варити напій у джезві

Зверніть увагу! 

Гарбуз – універсальний овоч, тому ви легко можете поєднувати його з будь-якими фруктовими акцентами. А ще – не забудьте про дрібку кориці, радить портал Wineglass

Як зробити пиріжки з гарбузовою начинкою? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8 

Інгредієнти
начинка: 
– 600 грамів гарбуза;
– 20 грамів вершкового масла;
– 5 столових ложок цукру;
– цедра апельсина;
тісто: 
– 70 мілілітрів води;
– 6 грамів сухих дріжджів;
– 2 яйця;
– 2/3 чайних ложок солі;
– 50 грамів цукру;
– 300 грамів борошна;
– 30 грамів вершкового масла. 

Приготування

  1. У теплу воду висипте дріжджі, розмішайте та залиште на кілька хвилин, щоб вони активувалися.
  2. У великій мисці збийте яйця з цукром і сіллю до розчинення кристалів. Додайте активні дріжджі, перемішайте.
  3. Просійте борошно та поступово введіть його в рідку суміш, замішуючи м’яке тісто. Додайте розм’якшене вершкове масло та продовжуйте замішування на робочій поверхні, злегка присипаній борошном.
  4. Коли тісто стане еластичним і перестане липнути до рук, сформуйте колобок, змастіть його рослинною олією, покладіть у миску, накрийте харчовою плівкою та залиште на годину в теплому місці, щоб піднялося.
  5. Тим часом приготуйте начинку. Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, наріжте невеликими кубиками. У сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть гарбуз, додайте цукор і натерту лимонну цедру. Готуйте, помішуючи, доки рідина не випарується, а шматочки гарбуза не стануть м’якими.
  6. Підняте тісто поділіть на десять частин. З кожної сформуйте колобок і залиште під плівкою на 10 – 15 хвилин, щоб тісто "відпочило".
  7. Потім розплющте колобки в коржі, викладіть у центр трохи гарбузової начинки та ретельно защипніть краї, щоб начинка залишилася всередині.
  8. Перекладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом, швом донизу.
  9. Накрийте рушником і залиште ще на 10 хвилин.
  10. Перед випіканням змастіть верх кожного пиріжка сумішшю жовтка й молока.
  11. Випікайте при температурі 190 градусів протягом 13 – 15 хвилин до золотистої скоринки.

Смачного!

Що оригінального приготувати з гарбуза? 

  • Ці пиріжки чудово смакуватимуть з гарбузовим лате.
  • Зі спеціями цей напій смакуватиме ще краще, аніж у кавʼярнях.