Що приготувати в піст: варіанти страв від Лізи Глінської
Джерело:
інстаграм Лізи ГлінськоїТалановита кондитерка Ліза Глінська поділилася різними варіантами страв, котрі ви з легкістю можете приготувати в піст.
Хто сказав, що пісні страви не смачні? Суддя 1 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" Ліза Глінська поділиться з вами варіантами смачних та пісних страв, які прийдуть до смаку вашій родині.
Читайте також Грузинська закуска пхалі: рецепт з буряка та шпинату від Володимира Ярославського
Овочі і гриби
З відварених овочів ви можете приготувати вінегрет з квашеною капустою, з картоплі – смачні оладки чи деруни.
Зі свіжих овочів завжди вийде смачний та вітамінний салат, або з печеного буряка. З печериць приготуйте паштет до хрумких грінок.
Фрукти і ягоди
На основі фруктів, ягід або соку ви можете приготувати желе на агар-агарі, а з фруктового пюре – мармелад.
З цитрусових виходять смачні цукати, варіантів безліч: яблучні, гарбузові, апельсинові чи з грейпфрута.
З яблук також можна приготувати корисне печиво, а з цукру, крохмалю та води – рахат-лукум.
Вівсяні пластівці
З вівсяних пластівців, окрім звичної каші приготуйте гранолу. Додайте до неї насіння, горіхи, родзинки або інші сухофрукти і страва на сніданок готова.
Чорний шоколад та какао
Фрукти та сухофрукти в чорному шоколаді – один з найпростіших десертів, які можна приготувати. З фруктів можна взяти банани, яблука, груші, мандарини, ківі або ананаси. З сухофруктів: чорнослив, курагу, інжир або фініки.
Також можна спекти смачний кавовий кекс з апельсинами.
Горіхи та насіння
З арахісу виходить чудова паста на грінки, а прості горішки можна обсмажити в карамелі та насолоджуватись їхнім відмінним смаком під кіно. Халва – чудовий варіант десерту з насіння.