Пхалі – відома грузинська закуска, яку готують з різноманітних овочів з горіхами та спеціями. Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом смачної закуски, яку ви з легкістю можете приготувати вдома.

Читайте також Рецепт торта Бите скло від Марічки Падалко

Для пхалі заздалегідь підсушіть горіхи в духовці, у деяких рецептах їх навіть замочують у воді на ніч.

Замість буряка можна брати будь-який продукт – хоч морква, хоч навіть капусту відварну! Добре віджимайте варені продукти – в них багато вологи, тому я використовую запечені, – зазначив шеф-кухар.

Рецепт пхалі

  1. Ретельно перебийте всі інгредієнти в блендері, щоб маса була схожою на пасту за консистенцією. Це базова горіхова маса, котру ми будемо додавати до решти інгредієнтів.

Рецепт пхалі з буряка

  1. Ретельно перебийте ці інгредієнти у блендері.
  2. Обов'язково скуштуйте масу на спеції. Можна додати до маси лимонний сік, гострий перець або сіль за необхідністю.
  3. Сформуйте з овочевої маси кульки та подавайте до столу.

Рецепт пхалі зі шпинату

  1. Ретельно перебийте всі інгредієнти у блендері, сформуйте кульки та подавайте до столу. Смачного!