Мус – солодка страва французької кухні, що у перекладі означає – пінка. Десерт, який готують зі збитих вершків, перетертих у пюре фруктів, збитих у пишну пінку. Також додають желатин або манну крупу, шоколад, какао, каву, фруктовий сік.

Читайте також Готуємося до пляжного сезону: топ-3 страви, від яких втрачаєш вагу

Марко Черветті розповідає, як приготувати легкий та ніжний мус, який сподобається усім.

Мус можна подавати у будні та свята. Процес приготування десерту дуже простий, але заморожування триває – дві години.

Як приготувати полуничний мус

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порції: 2
  • Калорійність на 100 грамів: 107 ккал
  1. Полуницю почистіть, помийте. Частину наріжте на чотири частини для декору. Подрібніть до стану пюре за допомогою блендера.

Полуничне пюре/Скриншот відео

  1. Пюре пропустіть через сито, викладіть у каструлю, додайте желатин. Каструлю поставте на вогонь, готуйте на маленькому вогні до розтанення желатину, періодично помішуючи. Зніміть з плити, залиште для охолодження.
  2. У миску влийте вершки, додайте цукор, збийте міксером до пишної піни. Далі – влийте полуничне пюре, акуратно перемішайте силіконовою лопаткою.

Збиті вершки/ Скриншот відео

  1. Готовий мус викладіть у склянки, загорніть харчовою плівкою, відправте у холодильник на одну годину.
  2. У каструлі з'єднайте полуничне пюре з вершками, додайте скибочки полуниці, доведіть до кипіння. Зніміть з плити, залиште для охолодження.

Полуничний мус/ Скриншот відео

  1. У готовий охолоджений мус зверху викладіть полуничний сироп, загорніть харчовою плівкою, відправте у холодильник на одну годину. Дістаньте з холодильника, подавайте одразу до столу. Смачного!

Полуничний мус – рецепт солодкого десерту від Марко Черветті у відео: