Часник – одна з найбільш універсальних кулінарних добавок, здатних значно збагатити смак страв. Він є в арсеналі практично на кожній кухні, а для його подрібнення ми часто використовуємо прес. Однак навіть у таких простих діях як чистка часнику можна робити помилки, які ускладнюють роботу на кухні.
Буде цікаво Простий секрет, який потрібен усім: скільки часу варити пельмені
Помилки при використанні часнику
На диво, багато кухарів допускають основну помилку, використовуючи прес для часнику – вони очищають зубчики часнику перед тим, як їх подрібнити. Це невиправдано ускладнює вашу роботу! Часник легко вичавлюється в пресі разом зі шкіркою. М'якоть легко відокремиться від шкаралупи, а ви заощадите час і не забрудните руки.
Незамінний інгредієнт / Фото unsplash
Як нейтралізувати запах часнику
Хоча аромат часнику в стравах бажаний, він може набридати на руках. Як від цього позбутися? Просто протріть руки меленою кавою, яка поглине запах і одночасно зробить ніжний пілінг. Інший спосіб – протерти руки лимонним соком і сіллю.
Секрети ідеального подрібнення часнику
Ось кілька додаткових порад, які допоможуть вам отримати максимальне задоволення від часнику
- Використовуйте свіжий часник – його буде легше вичавити.
- Зубчик часнику помістіть в прес плоскою стороною вниз – це забезпечить краще подрібнення.
- Не тисніть на прес дуже сильно – так може витекти гіркий часниковий сік.
- Після використання ретельно очистіть прес – ви уникнете утворення іржі також це полегшить повторне використання.