Як приготувати рахат-лукум – рецепт з гранату
21 березня 2023,
09:35
Читать новость на русском
Джерело:
Валерія ВелігураНу хто з нас не любить східні солодощі? Популярий рахат-лукум можна придбати в вікенді в Туреччині, або приготувати їх власноруч.
Основою для домашнього рахат-лукуму може бути будь-який фрукт, але найсмачнішими солодощі виходять з соку граната.
Читайте також Від корн-догів до фрітати: дуже смачні страви з сосисками
Обирайте смак для майбутніх східних солодощів, додавайте до них улюблені горіхи та насолоджуйтеся із ароматним чаєм.
Рецепт домашнього рахат-лукуму
- Час: 3 години
- Порції: 10 – 12 штук
– 350 грамів соку граната або 2 штуки граната;
– 350 грамів цукру;
– 150 грамів води;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 70 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 75 грамів горіхів (фундук або фісташка);
– кокосова стружка або цукрова пудра.
Приготування:
- Беремо форму 10х20 сантиметрів.
- Виймаємо зернятка з гранатів, пробиваємо у блендері та проціджуємо сік через сито. Має вийти 350 грамів рідини, але якщо вийшло менше – просто додаємо води до потрібної кількості соку.
- Для цукрового сиропу окремо поєднуємо цукор, воду та лимонний сік. Перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо до температури 130 градусів 10 хвилин. Знімаємо з вогню.
- Тепер до холодного фруктового соку додаємо крохмаль та добре перемішуємо.
- Ставимо на середній вогонь, варимо до загущення і знімаємо з вогню.
- В 3 етапи додаємо цукровий сироп, кожен раз ретельно перемішуючи.
- Повертаємо на невеликий вогонь і постійно помішуючи варимо до загущення.
- Додаємо обсмажені горішки і ще варимо до хорошого загущення.
- Кладемо масу у форму змащену водою, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо у холодне місце на 2 години.
- Посипаємо цукровою пудрою або кокосовою стружкою та розрізаємо на шматочки. Зберігаємо рахат-лукум у закритому контейнері.
Смачного!