Основою для домашнього рахат-лукуму може бути будь-який фрукт, але найсмачнішими солодощі виходять з соку граната.

Читайте також Від корн-догів до фрітати: дуже смачні страви з сосисками

Обирайте смак для майбутніх східних солодощів, додавайте до них улюблені горіхи та насолоджуйтеся із ароматним чаєм.

Рецепт домашнього рахат-лукуму

  • Час: 3 години
  • Порції: 10 – 12 штук

Приготування:

  • Беремо форму 10х20 сантиметрів.
  • Виймаємо зернятка з гранатів, пробиваємо у блендері та проціджуємо сік через сито. Має вийти 350 грамів рідини, але якщо вийшло менше – просто додаємо води до потрібної кількості соку.
  • Для цукрового сиропу окремо поєднуємо цукор, воду та лимонний сік. Перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо до температури 130 градусів 10 хвилин. Знімаємо з вогню.
  • Тепер до холодного фруктового соку додаємо крохмаль та добре перемішуємо.
  • Ставимо на середній вогонь, варимо до загущення і знімаємо з вогню.
  • В 3 етапи додаємо цукровий сироп, кожен раз ретельно перемішуючи.
  • Повертаємо на невеликий вогонь і постійно помішуючи варимо до загущення.
  • Додаємо обсмажені горішки і ще варимо до хорошого загущення.
  • Кладемо масу у форму змащену водою, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо у холодне місце на 2 години.
  • Посипаємо цукровою пудрою або кокосовою стружкою та розрізаємо на шматочки. Зберігаємо рахат-лукум у закритому контейнері.

Смачного!