До святкового столу: рецепт ніжного бісквітного рулету з кремом

30 вересня 2022, 12:06
Читать новость на русском

Бісквітний рулет з ніжним кремом стане справжньою окрасою святкового столу. Він доволі простий у приготуванні, а смакує, наче з кондитерської.

Цей рулет, без перебільшення можна назвати ідеальним. Пухкий бісквітний корж, ніжний вершковий крем та родзинка десерту – додаткова ягідна начинка.

Читайте також Гастровихідні вдома: готуємо швидкі страви з курятини

Такий рулет чудово пасуватиме як на святковому столі, так і на буденному. Його можна подарувати на день народження рідним і близьким, адже його вигляд і смак бездоганний.

Рецепт ягідного бісквітного рулету

  • Час: 4 – 6 годин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 5 сирих курячих яєць;
 – 120 грамів цукру;
 – 90 грамів пшеничного борошна;
 – 2 грами розпушувача для тіста;
 – 1 грам солі;
 – 40 мілілітрів молока;
 – 40 мілілітрів соняшникової рафінованої олії.
Для крему:
 – 150 грамів крем-сиру;
 – 50 мілілітрів вершків 33 – 36%;
 – 30 грамів цукрової пудри.
Для ягідної начинки:
 – 100 грамів ягідного пюре;
 – 1 чайна ложка крохмалю;
 – 1 столова ложка цукру.

Приготування:️

  • Для ягідної начинки змішуємо всі інгредієнти і варимо на помірному вогні до загустіння. Охолоджуємо при кімнатній температурі.
  • Для коржа відділяємо білки від жовтків. Яєчні жовтки збиваємо з 1 грамом солі і 50 грамами цукру до посвітління, близько 5 хвилин.
  • ️Яєчні білки збиваємо з 70 грамами цукру до стійких піків. До збитих білків виливаємо збиті жовтки і перемішуємо силіконовою лопаткою. До маси просіюємо борошно і додаємо розпушувач, перемішуємо.
  • ️В окремій мисочці змішуємо молоко і олію, додаємо декілька ложок тіста і перемішуємо. Виливаємо в тісто і знову перемішуємо.
  • ️Деко застилаємо пергаментом для випікання, виливаємо тісто і розрівнюємо поверхню. ️Випікаємо в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 25 – 30 хвилин.
  • ️Гарячий бісквіт витягуємо з духовки, відразу накриваємо зверху пергаментом, охолоджуємо при кімнатній температурі. Витягуємо бісквіт з деко, і перевертаємо на пергамент, а пергамент на якому бісквіт випікався –  знімаємо.
  • ️Для крему змішуємо всі інгредієнти. Вершки і сир мають бути холодні. Збиваємо міксером 5 хвилин.
  • ️На бісквіті розподіляємо крем, зверху ягідну начинку(можна замінити на джем чи варення) і скручуємо в щільний рулет з допомогою пергаменту.
  • Кладемо рулет в холодильник на декілька годин або на ніч.
  • За бажанням при подачі можна прикрасити готовий рулет збитими вершками або просто цукровою пудрою.

Смачного!