Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський подився із шанувальниками рецептом свого фірмового борщу на своїй сторінці в соціальній мережі інстаргам.

Читайте також, як приготувати Борщ з квасолею та м'ясом: рецепт

Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський зазначив, що у кожної господині, мабуть, вже є свій рецепт борщу, але впевнений, що цей варіант теж вам прийде до смаку.

З цих інгредієнтів вийде близько 6 л смачного борщу. Також Володимир Ярославський зазначив, що обожню куштувати щойно приготований, свіжий борщ, а не вчорашній. Отож, перейдемо до приготування:

  1. З яловичих реберець, 1 ріпчастої цибулі та чорного перцю горошком зваріть бульйон, його вийде близько 2,5 літри. Посоліть бульйон на свій смак.
  2. Всі овочі ретельно помийте, просушіть на паперовому рушнику та наріжте дрібною соломкою. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажуйте овочі по черзі ретельно перемішуючи: спочатку кладіть моркву, далі цибулю, стебло селери, болгарський перець – повільно обсмажуйте до золотистої скоринки.
  3. Перетріть томати без шкірки в однорідну масу, на сковорідці обсмажте буряк з олією 10-15 секунд. Влийте оцет та томати – тушкуйте доки буряк не стане м'яким, але ще залишиться хрустким, щоб зберегти колір борщу.
  4. Готовий бульйон з 1,5 ст. л цукру, подрібненим в ступі чорним меленим перцем, лавровим листком доводимо до кипіння. Додаємо буряк з томатами, одразу кидайте подрібнену капусту, решту овочів та доводимо до кипіння.
  5. Вимкніть вогонь під борщем. Подрібніть сало, часник та 10 г цибулі в блендері – додайте до борщу. Залишіть на 15 хвилин настоятись.
  6. Картоплю та квасолю шеф-кухар відварює окремо та додає до борщу перед подачею гостю, як і шматочок реберець.
  7. Дрібно наріжте свіжу зелень та посипте нею приготований борщ. Смачного!