Рецепт смачного борщу від судді "Мастер Шеф" Володимира Ярославського
Знаний кулінар та ресторатор Володимир Ярославський обожнює свіжий, домашній, наваристий борщ. Сьогодні, шеф-кухар вирішив поділитися рецептом свого ідеального українського борщу – рецепт читайте на SmachnoNews.
Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський подився із шанувальниками рецептом свого фірмового борщу на своїй сторінці в соціальній мережі інстаргам.
Читайте також, як приготувати Борщ з квасолею та м'ясом: рецепт
Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський зазначив, що у кожної господині, мабуть, вже є свій рецепт борщу, але впевнений, що цей варіант теж вам прийде до смаку.
Інгредієнти:– 1,5-2 кг яловичих реберець;
– цибуля для бульйону;
чорний перець горошком;
– 400 г буряка;
– 800 г томатів у своєму соку;
– 400 г капусти;
– 75 г моркви;
– 100 г цибулі;
– 50 г стебла селери;
– 35 г болгарського перцю;
– 40 г часнику;
– 30 г сала;
– зелень.
З цих інгредієнтів вийде близько 6 л смачного борщу. Також Володимир Ярославський зазначив, що обожню куштувати щойно приготований, свіжий борщ, а не вчорашній. Отож, перейдемо до приготування:
- З яловичих реберець, 1 ріпчастої цибулі та чорного перцю горошком зваріть бульйон, його вийде близько 2,5 літри. Посоліть бульйон на свій смак.
- Всі овочі ретельно помийте, просушіть на паперовому рушнику та наріжте дрібною соломкою. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажуйте овочі по черзі ретельно перемішуючи: спочатку кладіть моркву, далі цибулю, стебло селери, болгарський перець – повільно обсмажуйте до золотистої скоринки.
- Перетріть томати без шкірки в однорідну масу, на сковорідці обсмажте буряк з олією 10-15 секунд. Влийте оцет та томати – тушкуйте доки буряк не стане м'яким, але ще залишиться хрустким, щоб зберегти колір борщу.
- Готовий бульйон з 1,5 ст. л цукру, подрібненим в ступі чорним меленим перцем, лавровим листком доводимо до кипіння. Додаємо буряк з томатами, одразу кидайте подрібнену капусту, решту овочів та доводимо до кипіння.
- Вимкніть вогонь під борщем. Подрібніть сало, часник та 10 г цибулі в блендері – додайте до борщу. Залишіть на 15 хвилин настоятись.
- Картоплю та квасолю шеф-кухар відварює окремо та додає до борщу перед подачею гостю, як і шматочок реберець.
- Дрібно наріжте свіжу зелень та посипте нею приготований борщ. Смачного!