Наче справжні: рецепт гарбузових булочок на Геловін

31 жовтня 2022, 14:10
Читать новость на русском

Щоб зробити свято Геловін по справжньому особливим – приготуйте ці пухкі та апетитні гарбузові булочки у вигляді головного атрибуту осені – гарбуза.

Рекомендуємо приготувати ці неймовірно пухкі та смачні булочки. Вони чудово доповнять ваш святковий стіл на Геловін, стануть окрасою сніданку, а ще їх зручно брати в дорогу чи до школи.

Читайте також Апетитний Геловін: 3 швидкі страви із курятини, які вразять гостей

Рецепт гарбузових булочок надзвичайно простий, з ним справиться навіть дитина. Використання кухонного комбайна полегшить приготування тіста.

До складу булочок також входять яблука, родзинки та ароматні прянощі.

Рецепт гарбузові булочки

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6 штук
Інгредієнти для тіста:
 – 60 мілілітрів молока;
 – 3 грамів сухих або 9 грамів свіжих дріжджів;
 – 60 грамів цукру;
 – 300 грамів борошна;
 – 1 куряче яйце;
 – дрібка солі;
 – 25 грамів вершкового масла;
 – 80 грамів гарбузового пюре.
Для начинки:
 – 1 натерте яблуко;
 – 10 грамів  цукру;
 – 1 чайна ложка меленої кориці;
 – 1 чайна ложка лимонного соку;
 – 15 грамів родзинок.

Приготування:

  • Для приготування опари, до теплого молока додаємо дріжджі, 1 столову ложку цукру та близько 3 столових ложок борошна з загальної кількості. Перемішуємо до густої консистенції, накриваємо харчовою плівкою та рушником і прибираємо в тепле місце на 15 хвилин.
  • Окремо поєднуємо яйце кімнатної температури, цукор, сіль, м‘яке вершкове масло та гарбузове пюре кімнатної температури. Додаємо готову опару і перемішуємо. Поступово просіюємо борошно та замішуємо м'яке еластичне тісто.

  • Кладемо у глибоку миску попередньо змащену олією, накриваємо харчовою плівкою та рушником і прибираємо у тепле місце на 40 хвилин.
  • Потім обминаємо з боків, перевертаємо тісто і знову прибираємо у тепле місце на 40 – 50 хвилин. Після цього знову обминаємо тісто та ділимо на 6 рівних частин. Просто формуємо кульки або розкочуємо, в центр кладемо начинку, защипуємо краї та формуємо кульки.
  • Щоб надати булочкам форму гарбуза, зав'язуємо їх ниткою, формуючи гарбуз.
  • Кладемо на лист з пергаментом, накриваємо плівкою і прибираємо у тепле місце на 15 – 20 хвилин.
  • Змащуємо яйцем і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

Смачного!