Разом з Геловіном до нас "перекочували" і смачні закуски, які ідеально вписуються у концепцію свята. Тож, якщо ви плануєте зустріти наймоторошніший день у році разом із друзями, сім'єю або колегами, подбайте про оригінальне меню, на приготування якого потрібно мінімум часу.
Читайте також Гастровихідні вдома: готуємо швидкі страви з курятини
Геловін: коротка історія свята
Щоб знати, що саме приготувати на Геловін, потрібно заглибитися в історію свята. Ніч, що асоціюється у нас із яскравими гарбузами, костюмованими вечірками та прикрашеними штучною павутиною будинками, насправді має язичницькі корені. Вважається, що ідея стирання меж між світом живих та мертвих зародилася серед кельтів.
У наш час Геловін святкують у ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Найгучніше цю дату відзначають у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. В Україні це свято лише приживається.
Як правило, у цю ніч одягають моторошні костюми, декорують приміщення та організовують геловінську вечерю. І щоб останній пункт не забрав багато сил та часу, пропонуємо три смачні рецепти з курятини, які ви без перебільшення приготуєте за лічені хвилини.
Допоможе у цьому замариноване куряче м’ясо від ТМ "Наша Ряба Апетитна". Все, що потрібно від вас – перекласти ніжну курятину на сковорідку та вразити гостей смачними стравами.
Що приготувати на Геловін: 3 швидкі рецепти
Курячий шашлик з гарбузом на сковорідці
Час: 25 – 30 хвилин
Порції: 4
Гармонійне поєднання / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Обсмажуйте на ній шматочки курячого шашлику впродовж 15 хвилин.
- Наріжте гарбуз середніми шматочками та викладіть до м’яса. Присмачте його мускатним горіхом, сіллю та обсмажуйте ще 10 – 15 хвилин.
- Готову страву подавайте до столу гарячою.
Соковиті курячі гомілки на сковорідці-гриль
Час: 25 хвилин
Порції: 4
Особливий смак свята / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігрійте сковорідку-гриль на середньому вогні. Влийте олію та обсмажуйте курячі гомілки впродовж 20 хвилин.
- Наріжте довільними шматками гарбуз та цибулю.
- Присмачте овочі мускатним горіхом, паприкою, посоліть та відправте до гомілок. Викладіть гілочки розмарину та смажте овочі до готовності (10 – 13 хвилин).
- Готову страву викладіть на тарілку та подавайте до столу
Рецепт курячих ковбасок за лічені хвилини
Час: 20 хвилин
Порції: 4
Легко, швидко та неймовірно смачно / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Викладіть курячі ковбаски та обсмажуйте їх 15 хвилин.
- Подавайте їх до столу з улюбленим соусом та нарізаними овочами (за бажанням).
Смачного!