Разом з Геловіном до нас "перекочували" і смачні закуски, які ідеально вписуються у концепцію свята. Тож, якщо ви плануєте зустріти наймоторошніший день у році разом із друзями, сім'єю або колегами, подбайте про оригінальне меню, на приготування якого потрібно мінімум часу.

Читайте також Гастровихідні вдома: готуємо швидкі страви з курятини

Геловін: коротка історія свята

Щоб знати, що саме приготувати на Геловін, потрібно заглибитися в історію свята. Ніч, що асоціюється у нас із яскравими гарбузами, костюмованими вечірками та прикрашеними штучною павутиною будинками, насправді має язичницькі корені. Вважається, що ідея стирання меж між світом живих та мертвих зародилася серед кельтів.

У наш час Геловін святкують у ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Найгучніше цю дату відзначають у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. В Україні це свято лише приживається.

Як правило, у цю ніч одягають моторошні костюми, декорують приміщення та організовують геловінську вечерю. І щоб останній пункт не забрав багато сил та часу, пропонуємо три смачні рецепти з курятини, які ви без перебільшення приготуєте за лічені хвилини.

Допоможе у цьому замариноване куряче м’ясо від ТМ "Наша Ряба Апетитна". Все, що потрібно від вас – перекласти ніжну курятину на сковорідку та вразити гостей смачними стравами.

Що приготувати на Геловін: 3 швидкі рецепти

Курячий шашлик з гарбузом на сковорідці

Час: 25 – 30 хвилин

Порції: 4

Гармонійне поєднання / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Обсмажуйте на ній шматочки курячого шашлику впродовж 15 хвилин.
  2. Наріжте гарбуз середніми шматочками та викладіть до м’яса. Присмачте його мускатним горіхом, сіллю та обсмажуйте ще 10 – 15 хвилин.
  3. Готову страву подавайте до столу гарячою.

Соковиті курячі гомілки на сковорідці-гриль

Час: 25 хвилин

Порції: 4

Особливий смак свята / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку-гриль на середньому вогні. Влийте олію та обсмажуйте курячі гомілки впродовж 20 хвилин.
  2. Наріжте довільними шматками гарбуз та цибулю.
  3. Присмачте овочі мускатним горіхом, паприкою, посоліть та відправте до гомілок. Викладіть гілочки розмарину та смажте овочі до готовності (10 – 13 хвилин).
  4. Готову страву викладіть на тарілку та подавайте до столу

Рецепт курячих ковбасок за лічені хвилини

Час: 20 хвилин

Порції: 4

Легко, швидко та неймовірно смачно / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Викладіть курячі ковбаски та обсмажуйте їх 15 хвилин.
  2. Подавайте їх до столу з улюбленим соусом та нарізаними овочами (за бажанням).

Смачного!