Якщо вам не довподоби яблучна начинка у випічці, ви сміло можете замінити її на сирну з родзинками, іншими фруктами чи ягодами або на густий джем. Головне, щоб останній не витікав з тіста.
Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок
Рецепт домашніх слойок з яблуками
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 8
Слойки з яблуками / Фото Яни Станішевської
Приготування:
- Для приготування тіста перетріть за допомогою блендера сир з цукром до однорідної консистенції.
- Додайте до маси яйце, ванільний цукор або екстракт, влийте олію та перемішайте.
- Висипте до сирної маси борошно та розпушувач і замісіть тісто.
- Накрийте його шаром харчової плівки та відправте в холодильник, доки будете готувати начинку.
- Для приготування начинки почистіть яблука та наріжте їх дрібними кубиками.
- На сковорідці з вершковим маслом обсмажте шматочки яблук, посипте їх цукром та перемішайте.
- Тушкуйте яблука 5 – 7 хвилин, доки не випарується зайва волога.
- Розділіть тісто на чотири частини та сформуйте з них кульки.
- Кожну частину тіста розкачайте колом діаметром 26 – 28 сантиметрів. Кожне коло розріжте на 4 рівні частини та зробіть надрізи (гортай карусель з відео).
- Загорніть начинку в кожен шматочок тіста.
- Випікайте слойки в духовці розігрітій до 180 градусів протягом 20 хвилин.
- Готову випічку можна посипати цукровою пудрою. Смачного!