23 вересня,
16:31
Той самий смак, але вдома: рецепт домашнього бургера
Джерело:
інстаграм Євгена КлопотенкаСумує за бургерами з популярної мережі фастфуду? Ви з легкістю можете приготувати їх вдома, а перевіреним рецептом поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Нещодавно популярна мережа закладів швидкого харчування Макдональдс повідомила, що відновлює свою роботу в Україні. Першим пощастило скуштувати чизбургери та бургери мешканцям столиці, а що ж робити іншим? Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився з читачами рецептом справжнього українського бургера, який ви з легкістю зможете приготувати вдома.
Читайте також Проводжаємо тепло: що взяти з собою на барбекю
Бургер по-український нічим не відрізняється від американського зразка. Навпаки, в рази смачніший!
Рецепт домашнього бургера
- Час: 30 хвилин
- Порції: 1
– 1 булочка для бургера;
– 60 грамів свинячого фаршу;
– 60 грамів яловичого фаршу;
– 1 скибочка сиру гауда для сендвічів;
– 1 яєчний жовток;
– половина ріпчастої цибулини;
– кілька скибок буряка;
– сумах (за бажанням);
– коріандр;
– перець чилі;
– 10 грамів кетчупу;
– бадилля;
– сіль.
Приготування:
- Зі свинячого та яловичого фаршу формуємо котлету. Присмачте її спеціями та перемішайте. Залишіть на 15 хвилин відпочити.
- Дрібно нарізаємо бадилля, а цибулю кільцями.
- Котлети з фаршу відправляємо на розігріту сковорідку або гриль. Так само відправляємо на сковорідку скибки буряка, буквально на 1 – 2 хвилини.
- Готову булку розрізаємо навпіл, обсмажуємо на сковорідці до рум'яної скоринки.
- Збираємо бургер: на низ булочки викладаємо буряк, змащуємо кетчупом, далі котлету, цибулю, потім — сир, на нього — стебла бадилля і верхню частину булочки.
- Смакуйте українським бургером доки він ще теплий.
Смачного!