Головне правило осіннього барбекю – планування. Саме завдяки цьому відпочинок вдасться на славу. Тож розкриваємо лайфхаки, які зекономлять ваш час та допоможуть не забути важливі речі.

Читайте також Смачно, як вдома: ексклюзивна лінійка "Наша Ряба Апетитна" від шефа Аліка Мкртчяна

Правильне спорядження

Осінні дні можуть бути теплими, проте на траві часто осідає роса, а ще є велика ймовірність потрапити під дощ. На щастя, ці мастхев-речі не дозволять зіпсувати відпочинок за будь-якої погоди:

  • якісний килимок для пікніка з водонепроникною підкладкою, за можливості можна взяти кемпінгові крісла;
  • пледи;
  • теплий одяг і відповідне взуття;
  • термос із запашною кавою, чаєм чи гарячим шоколадом точно стане у пригоді.

Також варто потурбуватися про необхідний посуд, а особливо – про шампури чи гриль-решітку.

Проводимо час разом / Фото shutterstock

Смачне барбекю-меню

Класичний набір для барбекю: сезонні овочі та фрукти, сири, м’ясо та напої. Таке меню не потребує багато часу і зусиль на підготовку.

Для красивої подачі сири та фрукти можна викласти на одну дошку. До барбекю пасуватимуть камамбер, лазур, чедер і гауда. А доповнити смак сиру найкраще виноградом або грушею, а також підсмаженим багетом чи грісіні. Така хрумка закуска точно нікого не залишить байдужим.

Не забудьте взяти осінні овочі й фрукти, адже це відмінна можливість збагатити свій організм вітамінами. Під час "бабиного літа" у розпалі сезон моркви, селери, картоплі, пізніх сортів помідорів. Приготуйте їх на грилі і не пошкодуєте: солодкий смак овочів із запеченою скоринкою у поєднанні з ароматом диму вам точно сподобається.

Та варто врахувати і кілька барбекю-лайфхаків:

  1. Щоб овочі вийшли ідеальними, натріть їх оливковою олією, помістіть в алюмінієву фольгу та запікайте на решітці до готовності.
  2. Картоплю найкраще смажити зі шкіркою, яку попередньо треба проколоти виделкою – це сприятиме проникненню тепла всередину.
  3. Якщо ви хочете прискорити час запікання, то можна заздалегідь відварити картоплю у підсоленій киплячій воді. Підготовлену та приправлену картоплю на грилі треба смажити всього 10 – 15 хвилин.

Але як би кожен з нас не любив овочі, головною "зіркою" барбекю є соковите м’ясо. Саме на його вибір варто приділити час. Якщо вагаєтесь, що посмакує всій компанії та прикрасить осіннє барбекю, маємо готове рішення – обирайте курятину!

Це м’ясо люблять усі, адже воно прекрасно поєднується з овочами та ще й легке у приготуванні. А щоб мати більше вільного часу для відпочинку, візьміть на барбекю вже свіжомариновану курочку.

Рекомендуємо обирати курятину від надійного виробника ТМ "Наша Ряба Апетитна", продукція якої завжди свіжа та якісна. М’ясо вже замариноване, тож залишається тільки нанизати його на шампури або викласти на решітку і ап – ідеальне барбекю готове.

ТМ "Наша Ряба Апетитна" подбала, щоб кожен знайшов свій улюблений смак. А чи буде це ніжний шашлик з м'яса стегна "Томат та базилік", пікантні або ж соковиті гомілки "Делі" зі спеціями карі – вибір за вами.

Це дуже смачно / Фото shutterstock

Як правильно посмажити м’ясо

Приготування справді смачного м’яса на вогні – це справжнє мистецтво. А тому варто знати кілька лайфхаків, які вже випробували досвідчені гриль-майстри.

Порада №1: не використовуйте штучні та хімічні рідкі розпалювачі.
На перший погляд, вони є незамінними, адже допомагають миттєво створити вогнище. Однак ці розпалювачі можуть повпливати на смак м’яса. Найкраще замінити їх екологічними матеріалами, які не містять шкідливих речовин і мають нейтральний запах. Це дозволить отримати чистий смак страви без зайвих домішок.

Порада №2: перевертайте м’ясо кожні 5 хвилин.
Курятину можна викладати просто на решітку. Час запікання залежить від температури та уподобань: хтось полюбляє добре прожарене м’ясо зі скоринкою, а комусь до смаку більш соковита курочка. Головне дотримуватися простого правила: перевертати м’ясо кожні 5 хвилин.

Порада №3: готуйте при помірних температурах.
Курятину слід спочатку запікати на непрямому вогні, а вже згодом перемістити на більший жар, щоб додати хрусткої скоринки. Для досягнення такого ефекту змістіть вугілля на одну частину гриля (для прямого вогню), а другу – залиште порожньою (для готування на непрямому вогні).

Вам захочеться ще і ще / Фото shutterstock

Порада №4: врахуйте, що кожна частина курятини може відрізнятися тривалістю приготування.

Так, шашлик з м'яса стегна "Томат та базилік" потребує лише 10 хвилин на барбекю. Водночас гомілки "Делі" зі спеціями карі варто готувати впродовж 20 хвилин, спершу просмаживши на середньому прямому жарі, щоб вони стали золотаво-коричневими. Таким чином ви отримаєте ніжне ідеальне м’ясо, що посмакує усім.

Насолоджуйтесь "бабиним” літом і присвятіть час спілкуванню з друзями, а не довгим приготуванням до відпочинку. Нехай барбекю у колі близьких людей стане яскравим спогадом про теплі дні цієї осені, а допоможе вам у цьому надійний та перевірений партнер – ТМ "Наша Ряба Апетитна".