Смачно з першої ложки: рецепт домашнього плову з куркою

3 жовтня 2022, 12:36
Читать новость на русском

На перши й погляд здається, що приготувати плов легко, але коли доходить до діла і рис розварився, м'ясо сухе. Ми навчимо вас, як подати цю страву, так, щоб всі були в захваті.

Плов з куркою можна готувати не тільки в духовці, а й на сковорідці. Один з таких рецептів ми підготували сьогодні. Ніжне куряче м'ясо, розсипчастий рис – смакота.

Читайте також Гастровихідні вдома: готуємо швидкі страви з курятини

Рецепт плову з куркою на сковорідці

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
 – 2 курячих філе;
 – 1 велика ріпчаста цибуля;
 – 1 велика морква;
 – 3 – 4 зубчики часнику + 1 головка (за бажанням);
 – 350 грамів пропареного довгозернистого рису;
 – 600 мілілітрів води;
 – 50 мілілітрів олії;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – приправа до плову;
 – 2 лаврових листочки.

Приготування:️

  • Нарізаємо соломкою моркву, середнім кубиком ріпчасту цибулю, середнім кубиком куряче філе і одразу його солимо і перчимо.
  • У велику сковорідку наливаємо олію, розігріваємо на середньому вогні і підсмажуємо до прозорості цибулю, додаємо філе і смажимо ще 5 хвилин, помішуючи. Додаємо моркву і знову смажимо ще 5 хвилин.

  • ️Заливаємо все водою, додаємо рис, приправу до плову, солимо. Додаємо часник (очищений) і головку (зрізану і в лушпинні), кладемо зверху два лаврові листочки і накриваємо кришкою.
  • ️Доводимо плов до кипіння і зменшуємо вогонь до помірного, готуємо 17 хвилин і вимикаємо вогонь. Не знімаючи кришку дайте плову настоятись 30 хвилин.

Смачного!