Крем-суп – справжній винахід людства, який підкорив не одного гурмана. Таку страву можна готувати з будь-яких овочів, але найсмачнішим буде гарбуз.

Читайте також Як вживати більше овочів: Клопотенко дурниць не порадить

Якщо приготувати його на курячому філе, так він буде ситнішим. Щодо вибору гарбуза – зверніть увагу на солодкі сорти, як гітара. Хоч із простого сорту, чи трішки дорожчого, як хокайдо, він теж буде насиченим та солодким.

Рецепт крем-супу з гарбуза

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 6 – 8

Приготування:

  • Почищену і помиту картоплю нарізаємо кубиками, заливаємо водою і відправляємо на вогонь. Нарізати овочі можна досить "грубо", адже наприкінці приготування ми будемо пропускати суп через блендер, тому це неважливо.
  • Тим часом очищаємо і нарізаємо цибулю, моркву натираємо на грубу тертку. Розтоплюємо масло і на невеликому вогні підтушуємо до м'якості цибулю, додаємо моркву, ще трошки тушкуємо, додаємо всі спеції, крім солі, трішки цукру, тримаємо ще 2 хвилини, перемішуючи.
  • Доки картопля закипить, знімаємо піну, солимо, кидаємо засмажку, скручуємо вогонь і варимо. Через 10 хвилин додаємо порізані плавлені сирки та гарбуз. Готуємо до м'якості картоплі і гарбуза ще 25 хвилин.
  • Коли овочі будуть готові, не вимикаючи вогонь, зблендеруємо суп до однорідності. Якщо вода випарувалася і суп виглядає вам загустим, доливаємо трохи води. Даємо покипіти, помішуючи, ще пару хвилин, вимикаємо і накриваємо кришкою.
  • Подаємо з зернятами гарбуза, сухариками, пармезаном, зеленню – це неймовірно смачно з будь-яким додатком.

Смачного!