Досить робити помилки: рецепт ідеального тіста на піцу
2 листопада 2022,
16:26
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Смачні домашні рецептиПіца – улюблена страва не тільки італійців, а й українців. Безумовно, найкраще вона смакує тоді, коли ви приготували її власноруч.
Ми дібрали для вас рецепт ідеального перевіреного тіста на піцу, яке ви без жодних труднощів зможете приготувати вдома.
Читайте також Простий рецепт курочки із сезонними овочами для усієї сім'ї
Начинками для піци можуть бути ваші улюблені сири в поєднанні з курятиною, шинкою чи ковбасою салямі. Не забудьте додати помідори та консервовану кукурудзу – це дуже смачно!
Рецепт дріжджового тіста на піцу
- Час: 60 хвилин
- Порції: 2
– 200 мілілітрів теплої води;
– 6 грамів сухих дріжджів;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 350 грамів пшеничного борошна;
– 2 столова ложка оливкової олії.
Приготування:
- У глибокій мисці з'єднуємо теплу воду, дріжджі та цукор. Окремо з'єднуємо просіяне борошно з сіллю, додаємо вологі інгредієнти, замішуємо липке тісто.
- Додаємо до тіста оливкову олію, вимішуємо до гладкості близько 5 хвилин. Якщо раптом тісто і надалі буде липнути – підсипте борошна.
- Змазуємо миску оливковою олією, кладемо тісто і залишаємо на 30 – 40 хвилин, до збільшення його у 2 рази. Готове тісто ділимо на дві рівні частини.
- На шматок пергаменту присипаємо борошном і просто розкатуємо тісто колом на ширину пергаменту. Можна розкатувати на поверхні і потім просто перенести на пергамент. Формуємо бортики руками.
- Викладаємо улюблену начинку і даємо піці постояти 10 – 15 хвилин перед випіканням, щоб вона була пухка.
- Випікаємо в розігрітій духовці при 200 градусах 15 – 20 хвилин.
Смачного!