Лимонний пиріг із меренгою: рецепт, за який воювали "відчайдушні домогосподарки"

12 серпня 2021, 21:30
Читать новость на русском

Усесвітньо популярним серіал "Відчайдушні домогосподарки" зробив не лише цікавий сюжет, а гарно виписаний побут, а також яскраві головні герої. Зокрема, шалені кулінарки Брі Ван де Камп та Кетрін Мейфер. Вони обожнювали готувати, і кожна їхня страва визнавалася неймовірною!

Одна з найвідоміших страв серіалу – лимонний пиріг із меренгою. Саме його рецепт Брі намагалася поцупити у своєї одвічної суперниці – Кетрін.

Цікаво Легкі салати з куркою – саме для літа: з корейською морквою, динею та овочами гриль

Ніщо не підіймає настрій так, як ароматна випічка з чаєм. Улітку хочеться, щоб вона була ніжною й легкою. А що може бути ніжнішим та легшим за пісочний пиріг із лимонною начинкою під шапкою меренги?

Рецепт лимонного пирога з меренгою

Час: 1 година
Порцій: 4

Неймовірна випічка / Фото Martha Stewart

Інгредієнти

Для тіста:

  • 210 грам муки;
  • 1 яйце.

Начинка:

  • 4 жовтки;
  • цедра 1 лимону;
  • сік з 2 лимонів;
  • 300 мілілітрів води;
  • 120 грам кукурудзяного крохмалю;
  • 300 грамів цукру;
  • 70 грамів масла.

Меренга:

  • 4 білки;
  • 170 грам цукру.

Приготування:

  1. Холодне масло розтираємо з мукою в дрібну крихту, додаємо сюди 1 яйце та замішуємо пісочне тісто. Залишаємо його у холодильнику мінімум на півгодини.
  2. Для кисло-лимонної начинки змішуємо воду, цукор, лимонну цедру і крохмаль. Варимо на повільному вогні до густоти та додаємо жовтки з маслом.
  3. Тісто ставимо у духову піч на 25 хвилин при 180 градусах.
  4. Для меренги беремо білки й збиваємо її з цукром до появи густої піни.
  5. Коли тісто спечеться, даємо йому охолонути до кімнатної температури. Після цього викладаємо на нього начинку, а зверху меренгу і за допомогою ложки робимо малюнок.
  6. Ставимо пиріг на 10-15 хвилин у духовку до появи золотого кольору на мерензі.

Кілька секретів

Для вдалого пісочного тіста не замішуйте його понад 2 хвилин. Обов’язково варто охолодити тісто, а температура у кімнаті, де готується тісто, також повинна бути помірна.

Для меренги важливо відокремити білок від жовтка так, щоб  жодна крапля жовтка не потрапила в білки. Віночки для міксера мають бути сухими та прохолодними. Ідеальна меренга не потерпить швидкості, розмішування білків потрібно почати із мінімальної швидкості. Це необхідно для того, щоб маса наситилася киснем.