Лимонний пиріг із меренгою: рецепт, за який воювали "відчайдушні домогосподарки"
Усесвітньо популярним серіал "Відчайдушні домогосподарки" зробив не лише цікавий сюжет, а гарно виписаний побут, а також яскраві головні герої. Зокрема, шалені кулінарки Брі Ван де Камп та Кетрін Мейфер. Вони обожнювали готувати, і кожна їхня страва визнавалася неймовірною!
Одна з найвідоміших страв серіалу – лимонний пиріг із меренгою. Саме його рецепт Брі намагалася поцупити у своєї одвічної суперниці – Кетрін.
Цікаво Легкі салати з куркою – саме для літа: з корейською морквою, динею та овочами гриль
Ніщо не підіймає настрій так, як ароматна випічка з чаєм. Улітку хочеться, щоб вона була ніжною й легкою. А що може бути ніжнішим та легшим за пісочний пиріг із лимонною начинкою під шапкою меренги?
Рецепт лимонного пирога з меренгою
Час: 1 година
Порцій: 4
Неймовірна випічка / Фото Martha Stewart
Інгредієнти
Для тіста:
- 210 грам муки;
- 1 яйце.
Начинка:
- 4 жовтки;
- цедра 1 лимону;
- сік з 2 лимонів;
- 300 мілілітрів води;
- 120 грам кукурудзяного крохмалю;
- 300 грамів цукру;
- 70 грамів масла.
Меренга:
- 4 білки;
- 170 грам цукру.
Приготування:
- Холодне масло розтираємо з мукою в дрібну крихту, додаємо сюди 1 яйце та замішуємо пісочне тісто. Залишаємо його у холодильнику мінімум на півгодини.
- Для кисло-лимонної начинки змішуємо воду, цукор, лимонну цедру і крохмаль. Варимо на повільному вогні до густоти та додаємо жовтки з маслом.
- Тісто ставимо у духову піч на 25 хвилин при 180 градусах.
- Для меренги беремо білки й збиваємо її з цукром до появи густої піни.
- Коли тісто спечеться, даємо йому охолонути до кімнатної температури. Після цього викладаємо на нього начинку, а зверху меренгу і за допомогою ложки робимо малюнок.
- Ставимо пиріг на 10-15 хвилин у духовку до появи золотого кольору на мерензі.
Кілька секретів
Для вдалого пісочного тіста не замішуйте його понад 2 хвилин. Обов’язково варто охолодити тісто, а температура у кімнаті, де готується тісто, також повинна бути помірна.
Для меренги важливо відокремити білок від жовтка так, щоб жодна крапля жовтка не потрапила в білки. Віночки для міксера мають бути сухими та прохолодними. Ідеальна меренга не потерпить швидкості, розмішування білків потрібно почати із мінімальної швидкості. Це необхідно для того, щоб маса наситилася киснем.