Рецепт корисних цукерок з бананів і горіхів від шеф-кухаря Олександра Громлюка
Джерело:
Новий каналТалановитий шеф-кухар та учасник кулінарного реаліті-шоу Олександр Громлюк поділився авторським рецептом корисних солодощів з бананів та фініків. Вони швидкі у приготуванні та підходять для правильного харчування.
Усі знають, що солодке хоч і смачно, але не дуже корисно. Іноді можна поласувати калорійними десертами, але якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, доведеться постійно себе стримувати.
Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок
Не секрет, що цукор псує зуби, погано впливає на шкіру та вагу. А що, якщо зробити корисні солодощі? Своїм авторським рецептом цукерок поділився учасник "Пекельної кухні" (Новий канал) Олександр Громлюк.
Рецепт моїх перших корисних цукерок дуже простий. Приготував я їх тоді, коли в мене почали пропадати банани. А я не з тих, хто любить, щоб псувалися продукти. Тож якщо ваші банани починають псуватися, не хвилюйтеся, зробіть з них корисні солодощі, – відзначив шеф-кухар.
Рецепт корисних цукерок з бананами
- Час: 2 години
- Порції: 4
Бананові цукерки / Фото Новий канал
– 200 г горіхів (автор використав фундук);
– 70 г пюре банана;
– 100 г свіжих фініків;
– 30 г білого шоколаду;
– 10 г висушених пластівців з банана.
Як зробити бананове пюре
Я почекав близько п'яти днів, щоб банан остаточно почорнів. Звільнив його від шкірки й розклав на пергамент на деко. Відправив у духовку, розпечену до 180 градусів, на 20 хвилин, щоб той підпікся, – пояснив Олександр.
Цей процес допомагає отримати концентрований смак банана, щоб він розкрився й вийшов "вау"! Після цього потрібно перебити його в пюре.
Олександр Громлюк / Фото Новий канал
Як висушити банан
Беремо кілограм свіжих бананів і рубаємо як завгодно. Ставимо їх у духовку або в сушарку.
Врахуйте, що з цілого кілограма виходить близько двохсот грамів сухих бананів. Дегідрувати їх у домашніх умовах просто, достатньо мати духовку з конвекцією. Але це тривалий процес. Сушать його при мінімальній температурі, близько 60 градусів, 8-10 годин.
Бананові пластівці / Фото Новий канал
Після повного висихання банани потрібно перебити в пил. Після всіх цих маніпуляцій можна братися до приготування цукерок.
Приготування цукерок:
- З'єднайте усі інгредієнти, окрім бананового пилу.
- Перебийте до однорідної маси в блендері.
- Сформуйте кульки по 50 грамів.
- Обкачайте їх у банановому пилу й насолоджуйтеся натуральними, свіжими, смачними, а головне, корисними цукерками.
Смачного!