Усі знають, що солодке хоч і смачно, але не дуже корисно. Іноді можна поласувати калорійними десертами, але якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, доведеться постійно себе стримувати.

Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок

Не секрет, що цукор псує зуби, погано впливає на шкіру та вагу. А що, якщо зробити корисні солодощі? Своїм авторським рецептом цукерок поділився учасник "Пекельної кухні" (Новий канал) Олександр Громлюк.

Рецепт моїх перших корисних цукерок дуже простий. Приготував я їх тоді, коли в мене почали пропадати банани. А я не з тих, хто любить, щоб псувалися продукти. Тож якщо ваші банани починають псуватися, не хвилюйтеся, зробіть з них корисні солодощі, – відзначив шеф-кухар.

Рецепт корисних цукерок з бананами

  • Час: 2 години
  • Порції: 4


Бананові цукерки / Фото Новий канал

Як зробити бананове пюре

Я почекав близько п'яти днів, щоб банан остаточно почорнів. Звільнив його від шкірки й розклав на пергамент на деко. Відправив у духовку, розпечену до 180 градусів, на 20 хвилин, щоб той підпікся, – пояснив Олександр.

Цей процес допомагає отримати концентрований смак банана, щоб він розкрився й вийшов "вау"! Після цього потрібно перебити його в пюре.


Олександр Громлюк / Фото Новий канал

Як висушити банан

Беремо кілограм свіжих бананів і рубаємо як завгодно. Ставимо їх у духовку або в сушарку.


Бананові пластівці / Фото Новий канал

Після повного висихання банани потрібно перебити в пил. Після всіх цих маніпуляцій можна братися до приготування цукерок.

Приготування цукерок:

  1. З'єднайте усі інгредієнти, окрім бананового пилу.
  1. Перебийте до однорідної маси в блендері.
  1. Сформуйте кульки по 50 грамів.
  1. Обкачайте їх у банановому пилу й насолоджуйтеся натуральними, свіжими, смачними, а головне, корисними цукерками.

Смачного!