Курятина з кунжутом та медом – чудова ідея для легкого обіду чи сімейної вечері. Ідеально підходить для зайнятих людей і тих, хто не любить проводити занадто багато часу на кухні. Людям, які сидять на дієті, ця страва теж сподобається.

Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак

Куряче філе – м'ясо, яке важко зіпсувати. Нейтральний смак, чудово сприймає спеції та соуси, не вимагає тривалого готування. Курячу грудку рекомендують дієтологи, які працюють зі спортсменами, адже це майже чистий білок, в парі з яким не йде багато жиру чи вуглеводів.

Рецепт курки з медом і кунжутом

Час: 30 хвилин
Порцій: 2

Насолода для смакових рецепторів / Фото strona kuchni

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки кунжутної олії;
  • 300 грамів курячої грудки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • сіль до смаку;
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю;
  • 1 столова ложка рисового оцту;
  • 1 столова ложка меду;
  • 1 столова ложка томатного соусу;
  • 100 мілілітрів води;
  • кунжут.

Приготування:

  1. Змішайте кукурудзяний крохмаль і рисовий оцет, потім додайте решту інгредієнтів соусу і воду.
  2. Курячу грудку наріжте шматочками по 1 сантиметру.
  3. Розігрійте кунжутну олію в глибокій сковороді або воке. Додайте курку і готуйте, помішуючи, до золотистої скоринки. Додайте готовий соус і варіть, помішуючи, поки соус не загусне.

Ідея для подачі
Курятина смакуватиме з рисом і приготованою на пару брокколі, посипаною кунжутом і нарізаною ріпчастою цибулею.