Львівські пампухи від Лілії Цвіт

26 грудня 2022, 14:24
Читать новость на русском

Різдво Христове для львів'ян – це молитва та родинне застілля з кутею. А в малечі це світле свято асоціюється ще й з пухкими, медвяно солодкими пампухами.

Щоб вдало приготувати пампухи на Різдво, скористайтеся перевіреним рецептом від української господині Лілії цвіт. Начинки обирайте на власний смак.

Читайте також Курячі нагетси – страва не лише для буднів, а й для свята: прості рецепти на Новий рік

Начинки для пампухів:

  • ірисками;
  • вареною згущенкою;
  • шоколадом;
  • маком;
  • варенням із рожі;
  • домашнім повидлом.

Рецепт львівських пампухів

  • Час: 3 години
  • Порції: 10 – 12 штук
Інгредієнти:
 – 40 грамів пресованих дріжджів;
 – 4 сирих яєчних жовтки;
 – 120 грамів цукру;
 – 16 грамів ванільного цукру;
 – дрібка солі;
 – 2 столові ложки олії;
 – 50 грамів вершкового масла;
 – 1 столова ложка горілки;
 – 250 мілілітрів молока або води;
 – олія для смаження;
 – 600 грамів борошна + для притрушування.

Приготування:

  • У невеликій тарілочці змішуємо дріжджі та цукор. Коли він розійдеться – дріжджі активовані.
  • Окремо перетираємо яйця, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, розтоплене масло. 
  • Вливаємо тепле молоко та горілку, щоб пампухи швидко не черствіли. 
  • Ретельно змішуємо вінчиком та додаємо активовані дріжджі.
  • У два-три етапи додаємо до маси борошно. Замішуємо еластичне тісто.
  • Змащуємо тісто олією та вимішуємо руками 10 хвилин.
  • Накриваємо його шаром харчової плівки та залишаємо в теплій кухні на 2 години.
  • Розігріваємо олію у каструлі до температури 180 – 200 градусів.
  • Обімніть тісто та розкачуємо в шар товщиною один сантиметр.
  • Вирізаємо з тіста кола та начиняємо начинкою. Накриваємо іншим шматком тіста. Щільно защипаємо краї тіста, щоб начинка не витекла при обсмажуванні.
  • Обсмажуємо пампухи з обох сторін.
  • Готові пампухи посипаємо цукровою пудрою та викладаємо на тарілку.

Смачного!

Начинки для пампухів

Інгредієнти для шоколадної начинки:
 – 100 грамів вершкового масла;
 – 150 грамів цукрової пудри;
 – 50 грамів какао.

Приготування:

  1. Розтоплюємо вершкове масло.
  1. Додаємо до нього цукрову пудру та какао.
  1. Ретельно перемішуємо начинку.
  1. Викладаємо на шар харчової плівки та скрутіть в "ковбаску".
  1. Заморожуємо шоколадну ковбаску.
  1. Нарізаємо її порційними шматками та викладаємо в пампух.

Смачного!