Львівські пампухи від Лілії Цвіт
26 грудня 2022,
14:24
Читать новость на русском
Джерело:
ютуб Лілії ЦвітРіздво Христове для львів'ян – це молитва та родинне застілля з кутею. А в малечі це світле свято асоціюється ще й з пухкими, медвяно солодкими пампухами.
Щоб вдало приготувати пампухи на Різдво, скористайтеся перевіреним рецептом від української господині Лілії цвіт. Начинки обирайте на власний смак.
Читайте також Курячі нагетси – страва не лише для буднів, а й для свята: прості рецепти на Новий рік
Начинки для пампухів:
- ірисками;
- вареною згущенкою;
- шоколадом;
- маком;
- варенням із рожі;
- домашнім повидлом.
Рецепт львівських пампухів
- Час: 3 години
- Порції: 10 – 12 штук
– 40 грамів пресованих дріжджів;
– 4 сирих яєчних жовтки;
– 120 грамів цукру;
– 16 грамів ванільного цукру;
– дрібка солі;
– 2 столові ложки олії;
– 50 грамів вершкового масла;
– 1 столова ложка горілки;
– 250 мілілітрів молока або води;
– олія для смаження;
– 600 грамів борошна + для притрушування.
Приготування:
- У невеликій тарілочці змішуємо дріжджі та цукор. Коли він розійдеться – дріжджі активовані.
- Окремо перетираємо яйця, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, розтоплене масло.
- Вливаємо тепле молоко та горілку, щоб пампухи швидко не черствіли.
- Ретельно змішуємо вінчиком та додаємо активовані дріжджі.
- У два-три етапи додаємо до маси борошно. Замішуємо еластичне тісто.
- Змащуємо тісто олією та вимішуємо руками 10 хвилин.
- Накриваємо його шаром харчової плівки та залишаємо в теплій кухні на 2 години.
- Розігріваємо олію у каструлі до температури 180 – 200 градусів.
- Обімніть тісто та розкачуємо в шар товщиною один сантиметр.
- Вирізаємо з тіста кола та начиняємо начинкою. Накриваємо іншим шматком тіста. Щільно защипаємо краї тіста, щоб начинка не витекла при обсмажуванні.
- Обсмажуємо пампухи з обох сторін.
- Готові пампухи посипаємо цукровою пудрою та викладаємо на тарілку.
Смачного!
Начинки для пампухів
Інгредієнти для шоколадної начинки:– 100 грамів вершкового масла;
– 150 грамів цукрової пудри;
– 50 грамів какао.
Приготування:
- Розтоплюємо вершкове масло.
- Додаємо до нього цукрову пудру та какао.
- Ретельно перемішуємо начинку.
- Викладаємо на шар харчової плівки та скрутіть в "ковбаску".
- Заморожуємо шоколадну ковбаску.
- Нарізаємо її порційними шматками та викладаємо в пампух.