Вперше про незвичний спосіб приготування курятини заговорили у 1950-х роках. Тоді американський вчений з університету харчових технологій Роберт Бейкер представив рецепт філе у хрусткій скоринці. Страву можна було заморозити і розморозити, при цьому курятина не втрачала форми та смакових властивостей.

До теми Готуйте Легко! Обід або вечеря за лічені хвилини

Новинку одразу ж охрестили нагетсами. Цікаво, що саме так називали знайдені самородки під час "золотої лихоманки" у США. Тож було очевидно, що, як і з благородним металом, ажіотажу на нову страву не уникнути.

Популярність обсмаженого у паніровці філе не спадає і сьогодні, зокрема через нові варіації страви. Так, ТМ "Легко" пропонує як класичні курячі нагетси, так і цікаве поєднання з сиром.


Класичні нагетси – чудове доповнення на новорічний стіл / Фото ТМ "Легко"

Такі нагетси можна смакувати самостійно або ж доповнити ними улюблений гарнір. А враховуючи, що невдовзі українці шукатимуть прості рецепти для святкового столу, варто заздалегідь зробити запаси цього продукту з курятини та "поселити" його у морозилці.


Нагетси з сиром стануть родзинкою святкових страв / Фото ТМ "Легко"

А що ж приготувати на Новий рік, щоб було і смачно, і Легко – ділимось трьома особливими рецептами із нагетсами.

Що приготувати з нагетсами: 3 рецепти на Новий рік

Нагетси у лаваші по-домашньому

Час приготування: 15 хвилин
Порції: 3

Приготування

  • Обсмажте з двох сторін нагетси від ТМ "Легко".
  • Наріжте соломкою листя пекінської капусти, додайте сіль і перемішайте.
  • Помідори та мариновані огірки наріжте півкільцями.
  • Розгорніть лаваш, змастіть його часниковим соусом.
  • Викладіть на кожен лист лаваша пекінську капусту, шматочки помідора та маринованого огірка. На них поставте підсмажені нагетси, политі кетчупом.
  • Загорніть лаваш конвертиком і підсушіть на сковороді з двох сторін.

Салат "Мехіко" з нагетсами

Час приготування: 15 хвилин
Порції: 4

Приготування

  • Викладіть листя салату у глибоку тарілку.
  • Наріжте середніми кубиками огірки, помідори та очищене авокадо. Додайте до міксу салатів та заправте лимонним соком.
  • Всипте у салат консервовану кукурудзу без рідини.
  • Викладіть нагетси на розігріту сковороду з олією. Обсмажте з кожного боку до золотистої скоринки.
  • Дайте нагетсам охолонути та розріжте кожен на 4 частини. Додайте їх у салат.
  • Заправте усі інгредієнти оливковою олією, додайте спецій на свій смак та перемішайте.

Сирні нагетси із картоплею фрі

Час приготування: 20 хвилин
Порцій: 5

Приготування

  • Скибочки замороженої картоплі фрі викладіть на форму для запікання та збризніть їх олією.
  • Додайте на деко розрізані навпіл печериці та цілі томати чері. Присмачте овочі спеціями, сіллю та перцем.
  • Покладіть страву у духовку, розігріту до 190 – 210 градусів. Випікайте 20 хвилин.
  • Поки овочі запікаються, розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на помірному вогні. Обсмажте на ній нагетси від ТМ "Легко" протягом 5 хвилин.
  • З'єднайте запечені овочі із нагетсами на порційних тарілках. Подавайте страву теплою.

Смачного!

До слова, в лінійці ТМ "Легко" можна знайти заморожені м'ясні продукти на будь-який смак. Ознайомитися з асортиментом можна на сайті виробника, а також на фейсбук-сторінці та інстаграмі.