23 серпня,
18:39
Забута страва української кухні: готуємо перчики в сметані
Джерело:
Готуємо з ЮлієюЯкщо ви вперше чуєте про цю страву – неодмінно приготуйте її, аби популяризувати серед рідних та близьких. Вона дуже смачна та оригінальна.
В українській кухні є багато забутих страв, одним з таких є рецепт солодких запечених перців в сметані. Таку овочеву страву готували зазвичай в центральній Україні, але ми хочемо популяризувати її повсюди.
Читайте також Легкі салати з курячими стріпсами "Легко!": три ідеї для вечері
Рецепт перців в сметані
- Час: 60 хвилин
– солодкий перець;
– ріпчаста цибуля;
– морква;
– помідори;
– вершки або сметана;
– часник;
– свіжа зелень.
Приготування:
- Солодкий болгарський перець миємо і викладаємо на пергамент. Запікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці до готовності.
- Перекладаємо перці в пакет чи миску з кришкою, так буде легше чистити. Очищаємо від шкірки.
- Обсмажуємо нарізану кубиками цибульку, додаємо натерту моркву та помідори, тушкуємо все разом.
- Додаємо вершки або сметану і додаємо перець. Його можна нарізати, а можна додавати цілий.
- Вкінці додаємо часник та подрібнену свіжу зелень.
- Подавайте страву зі свіжим хлібом або картопляним пюре.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати квашені помідори у відрі.