На зиму можна готувати традиційні мариновані помідори, чи у своєму соку, але цього року ми радимо спробувати саме квашені. Вони легкі у приготуванні, хоч і сам процес ферментації займе трішки часу.

Читайте також Легкі салати з курячими стріпсами "Легко!": три ідеї для вечері

Подавайте їх до улюблених м1ясних чи рибних страв, або їжте, як окрему закуску.

Квашені помідори у відрі

  • Час: 5 – 7 днів
  • Порції: 2

Приготування:

  • Помідори миємо під проточною водою, проколюємо в кількох місцях (ножем або зубочисткою).
  • Кріп, селеру, гострий перець і хрін також миємо, часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо все довільними шматочками. З гострого перцю вичищаємо насіння.
  • На дно чистого відра викладаємо трохи кропу, селери, хрону, гострого перцю та часнику, потім шар помідорів. Повторюємо шари, доки все не заповниться.
  • У каструлю з некип'яченою водою додаємо сіль та цукор, перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.
  • Заливаємо помідори маринадом, зверху накриваємо тарілкою і кладемо щось важке, щоби помідори були під пресом.
  • Залишаємо за кімнатної температури на 5 – 7 днів, а потім прибираємо в холодильник чи льох.

Смачного!