Ідеальна закуска до столу: рецепт гострих помідорів по-корейськи

22 вересня 2023, 18:06
Читать новость на русском

Ви ще встигаєте приготувати цю нереально смачну закуску з помідорами за рецептом українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Помідори по-корейськи справжня знахідка консервації на зиму!

Помідори по-корейськи – це відмінна закуска на зиму, яку можна приготувати всього за один день. Подавайте її до м'ясних чи рибних страв, додавайте до запіканок чи як окрему закуску.

Читайте також Нестандартні рецепти страв із курячими котлетами, які посмакують усім

Вона чудово зберігається в холодильнику до тижня часу.

Рецепт помідорів по-корейськи

  • Час: 1 доба
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 1 кілограм помідорів;
 – 400 грамів солодкого перцю
 – 20 грамів гострого перцю
 – 60 грамів часнику
 – 1 чайна ложка сушеного кропу
 – 1 столова ложка солі
 – 2 столові ложки цукру
 – 50 грамів оцту яблучного 6 %
 – 50 грамів рослинної олії.

Приготування:

  • Помідори, перці та гострий перець добре помийте і висушіть рушником. Помідори розрізаємо навпіл, перці очищуємо від насіння та плодоніжки. Перець солодкий, перець гострий і часник пропускаємо через м’ясорубку.


Приготування помідорів / Фото Євгена Клопотенка

  • Для маринаду до подрібнених перців та часнику додаємо сіль, кріп, цукор, яблучний оцет, олію та перемішуємо.


Приготування помідорів / Фото Євгена Клопотенка

  • У велику миску викладаємо нарізані половинками помідори та заливаємо їх маринадом. Перемішуємо та поставимо в холодильник на ніч.


Приготування помідорів / Фото Євгена Клопотенка

  • Заздалегідь стерилізуємо банки та кришки. Розкладаємо помідори по стерилізованих банках, закриваємо кришки. Зберігаємо їх в холодильнику до 5 днів. 

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати картопляні деруни, від яких не товстішають.