Рецепт сезонного салату з овочів від Ектора Хіменеса-Браво

16 червня 2022, 10:33
Читать новость на русском

Літо – пора свіжих овочів на будь-який смак. Щоб швидко та корисно потрапезувати приготуйте з них салат, а рецептом ми з вами поділимося.

Ектор Хіменес-Браво після тривалої паузи повернув рецепти до свого блогу в інстаграмі. Шеф-кухар впевнений, що кулінарія лікує, відриває від турбот та наповнює нас, навіть коли на душі важко. Він підготував для читачів сезонний рецепт салату з овочів та фруктів. 

Читайте також  Миємо овочі та фрукти правильно: кілька цінних порад для господинь

Легка заправка до салату не обтяжить шлунок та вам не прийдеться відробляти зайві калорії у спортзалі. Такий салат можна подавати як до святкового столу, так і до буденного. Сезонний салат можна назвати бюджетним варіантом, адже влітку всі овочі та фрукти можна придбати за доступною та оптимальною ціною.

Волоські горіхи у страві можна замінити на будь-які інші улюблені, а твердий сир може бути пармезаном, а може й голандським. Все залежить від ваших смаків та вподобань.

Рецепт сезонного овочевого салату від Ектора Хіменеса-Браво

  • Час: 15 хвилин
  • Порції:
Інгредієнти для салату:
 – 100 грамів моркви;
 – 100 грамів кабачка;
 – 100 грамів огірка;
 – 50 грамів зеленого яблука;
 – 20 грамів редиски;
 – 30 грамів улюбленої зелені (петрушка, кінза, м'ята, базилік);
 – 30 грамів твердого сиру;
 – 15 грамів волоського горіха.
Інгредієнти для соусу:
 – 30 мілілітрів олії;
 – 20 мілілітрів лимонного соку;
 – 20 мілілітрів меду;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі під проточною водою. Наріжте кабачок, моркву, огірок довгими скибками за допомогою овочечистки.
  1. Редиску наріжте тонкими кільцями, а яблуко довільними шматочками.
  1. Змішайте нарізані овочі та фрукти в салатниці та перемішайте руками.
  1. Натріть твердий сир на тертці або мандоліні, також можна використати овочечистку. Змішайте з рештою інгредієнтів.
  1. Для приготування соусу для салату змішайте у невеликій мисці олію, рідкий мед, лимонний сік та присмачте все спеціями: сіллю та чорним меленим перцем. Заправте приготованим соусом салат та знову перемішайте.

  1. Викладіть салат на порційну тарілку, прикрасьте волоськими горіхами, викладіть кільця редиски та знову полийте залишками соусу.

Смачного!