23 лютого,
18:04
Рецепт шоколадного десерту без борошна та яєць
Джерело:
Валерія ВелігураСьогодні ми розповімо вам рецепт неймовірного шоколадного десерту без борошна, яєць та випікання. Його основа – шоколад, молоко та желатин.
Це дуже смачний десерт, який кожен зможе приготувати без труднощів та використання духовки. Він виходить ніжної, пружної консистенції, схожий на желе.
Читайте також 15 хвилин і готово: три рецепти ситних сніданків на будь-який смак
Він особливо прийде до смаку діткам, адже вони обожнюють желе та галяретки. Подавайте його навіть на дитячі свята, дні народження чи сімейні посиденьки.
Рецепт шоколадного десерту
- Час: 3 – 4 години
- Порції: 6
– 20 грамів желатину;
– 80 грамів оди;
– 150 грамів цукру;
– 500 грамів молока;
– дрібка солі
– 30 грамів какао
– 80 грамів шоколаду.
Приготування:
- Желатин заливаємо водою і залишаємо на 15 хвилин.
- Поєднуємо молоко, цукор, сіль та какао. Ставимо на вогонь і помішуючи нагріваємо, але не доводимо до кипіння. Додаємо шоколад і перемішуємо до його розчинення.
- Вимикаємо вогонь, додаємо замочений желатин і перемішуємо до його розчинення.
- Помішуючи, охолоджуємо масу до кімнатної температури. Виливаємо у будь-яку форму, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо у холодильник на 2 години або на ніч.
- Прикрашаємо какао.
Смачного!