Ті самі сирники: всі секрети ідеальної страви від Ярославського

13 листопада 2022, 13:31
Читать новость на русском

Український шеф-кухар, ресторатор та справедливий суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський, поділився з читачами рецептом та секретами свої ідеальних сирників.

Сирники – одна з улюблених страв українців, адже їх легко та швидко готувати, вони смачні та пишні. Але, щоб вони вдалися і були повітряні, ніжні та просмажені – потрібно знати кілька простих секретів, якими залюбки поділився Володимир Ярославський.

Читайте також Економимо світло: 3 готові ідеї для смачних страв нашвидкуруч

Саме за цим рецептом готують сирники у його ресторанах. Аналогічні ви з легкістю можете приготувати вдома та здивувати рідних довершеністю страви.

Сирники / Фото з особистого архіву Володимира Ярославського

Секрети вдалих сирників

  • Кисломолочний сир повинен бути жирністю 9 – 12%, але він повинен бути сухим.
  • Щоб він не був водянистий, обов'язково відіжміть його через марлю.
  • Не потрібно перемішувати тісто на сирники надто довго, щоб не втратити текстуру.


Сирники / Фото з особистого архіву Володимира Ярославського

Рецепт сирників

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
– 300 грамів кисломолочного сиру (віджатого);
– 1 яєчний жовток;
– 2 столові ложки цукру;
– 25 – 30 грамів пшеничного борошна;
– ваніль або ванільний цукор.

Приготування:

  • Змішайте кисломолочний сир, жовток і цукор за допомогою виделки. Всипте борошно та ще раз перемішайте.
  • Присипте дошку або стільницю борошном, викладіть сирну масу та сформуйте все "ковбаскою". Наріжте "шайбами", з них сформуйте кульки, а далі, за допомогою тупої частини ножа сформуйте сирники.


Сирники / Фото з особистого архіву Володимира Ярославського

  • Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії, обсмажте сирники з двох сторін до рум'яної скоринки, потім запечіть в духовці розігрітій до 190 градусі 5 – 7 хвилин. Або повністю доготуйте їх на сковорідці.
  • Подавайте готові сирники зі сметаною, домашнім варенням чи шоколадною пастою.

Смачного!