Сучасний рецепт паски на Великдень 2023: готуємо з сиру та білого шоколаду

3 квітня 2023, 11:34
Читать новость на русском

Кулінарне мистецтво щодня стає все довершенішим, шеф-кухарі створюють нові рецепти, а вмілі господині вмить їх опановують.

Сирна паска з ягодами в білому шоколаді – це саме той варіант, коли народжуються нові кулінарні шедеври. Ви тільки уявіть: тонкий шар білого шоколаду, який огортає ніжні шари сирної маси та яскрава ягідна начинка між ними.

Читайте також Новий смак звичного продукту: 3 небуденні страви з курятини, які варто приготувати

Таку сирну паску оцінять всі на Великдень 2023, адже рецепт новий, і після куштування цього шедевру вам точно прийдеться ним поділитися з друзями.

Рецепт сирної паски в білому шоколаді

  • Час: 4 години
  • Порції: 1
Інгредієнти на форму 12 сантиметрів:
 – 200 грамів білого шоколаду;
 – 150 грамів полуниці (можна взяти будь-які свіжі або розморожені ягоди);
 – 50 грамів цукру;
 – 1 чайна ложка лимонного соку;
 – 2 грами агар-агару.
Для сирної маси:
 – 10 грамів желатину;
 – 130 грамів вершків 33%;
 – 500 грамів вершкового або кисломолочного сиру;
 – 150 грамів цукрової пудри;
 – 50 грамів вершкового масла.

Приготування:

  • Шоколад розтоплюємо у мікрохвильовці або на водяній бані. Переливаємо в силіконову форму і рівномірно розподіляємо (можна пензликом). Прибираємо у холодильник до застигання. ⠀ ⠀
  • Полуницю нарізаємо кубиками, додаємо решту інгредієнтів і доводимо до кипіння. Варимо 2 – 3 хвилини до загущення і даємо охолонути.
  • Для сирної маси желатин додаємо до вершків, перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин. Після цього розтоплюємо у мікрохвильовці або на плиті.
  • До сиру додаємо цукрову пудру, м’яке вершкове масло, розтоплений желатин з вершками та пробиваємо блендером до однорідної маси.
  • У форму з шоколадною основою шарами кладемо сирну масу та полуничний прошарок. Прибираємо у холодильник на 3 – 4 години, а краще на ніч.

Смачного!