Готуємо соус до картоплі разом з Ярославським – рецепт тартару

22 лютого 2023, 12:02
Читать новость на русском

Картопля улюблений продукт українців. З неї готують безліч смачних страв: від простої запеченої в мундирах до вишуканого пирога вівчаря.

Проте, не кожен знає і вміє приготувати до неї соус. Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом швидкого соусу тартар, який складе ідеальну пару стравам з картоплі.

Читайте також 15 хвилин і готово: три рецепти ситних сніданків на будь-який смак

Окрім овочів, цей соус підійде до риби, фіш енд чипс, наприклад, або до сендвічів з м'ясом.

Рецепт соусу тартар

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 –  2 яєчних жовтки;
 – 30 грамів гірчиці;
 – 4 грами солі;
 – 10 грамів цукру;
– 300 грамів олії;
– 10 грамів кропу;
– 5 грамів оцту;
– 20 грамів каперсів;
– 40 грамів корнішонів;
– 40 грамів свіжих огірків;
– 100 – 120 грамів грецького йогурту або сметани;
– 10 грамів зеленої цибулі.

Приготування:

  • У мисці змішуємо жовтки, гірчицю, сіль і цукор і збиваємо в гарну піну – це допоможе подальшій емульгації соусу.
  • Потім тонкою цівочкою потроху додаємо рослинну олію, в ідеалі це виноградні кісточки, але підійде будь-яка ніжна або нейтральна. Наприклад оливкова другого віджиму або соняшникова, головне без смаку і запаху.
  • Не збиваємо суміш, а перемішуємо. Коли соус став густим і щільним, всю олію використали, додаємо оцет або лимонний сік та інші подрібнені інгредієнти, йогурт чи сметану  – так соус стає більш вишуканим.

Смачного!

Ви можете міняти пропорції й додавати свої улюблені продукти теж, соус дуже смачний і у кожного шефа буває дуже різним, залежить тільки від фантазії. Володимира Ярославського полонив свіжий естрагон, соус Барбекю і декілька крапель шрірачі.

Соус злегка рідкуватий на початку, але стає густішим після холодильника. Зберігаємо у скляній банці під кришкою 7 днів при температурі 4 градуси.

Цікаві додатки до соусу: в’ялені томати, зелень молодого часнику, артишоки, жовтий варений і навіть подрібнений білок.