Ситно, смачно, ароматно: справжнє грузинське чахохбілі з курки
Джерело:
ютуб Armen CookЧахохбілі – дуже популярна грузинська страва з м'яса та овочів, рясно заправлена томатним соусом. Колись його готували з упольованого фазана, нині ж – зазвичай з курки.
Обов'язково приготуйте чахохбілі на обід чи вечерю. Ця страва неодмінно стане вашою улюбленою!
Читайте також Формула здорового харчування: трохи м'яса, удосталь злаків і багато овочів
Чахохбілі чудово підходить і для святкового столу, і на щодень. Його можна подавати як самостійну страву, але зі свіжим овочевим салатом буде ще смачніше.
Справжнє грузинське чахохбілі
- Час: 60 хвилин
- Порції: 6
Грузинське чахохбілі / Фото santa maria world
– 1 куряча тушка;
– 800 г ріпчастої цибулі;
– 600 г томатного пюре;
– 2 ст. л. томатної пасти;
– 3 – 4 зубчики часнику;
– 100 г кінзи;
– 5 г сушеного базиліку;
– 1 ч. л. уцхо-сунелі;
– 1 ч. л. коріандру;
– 1 ст. л. цукру;
– 150 г води;
– сіль – на ваш смак;
– гострий перець чилі – на ваш смак;
– чорний мелений перець – на ваш смак.
Приготування:
- Ретельно помийте курячу тушку, розділіть її на частини: крила, гомілки, стегна, спинку. Наріжте її рівними частинами та викладіть в розігріту сковорідку або спеціальний казанок.
- Обсмажте курочку на олії до золотистого кольору з обох сторін.
- Змішайте спеції та змастіть м'ясо.
Грузинське чахохбілі / Фото Armen Cook
- Вийміть м'ясо зі сковорідки, жир не виливайте. Влийте теплої води та перемішайте.
- Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на сковорідці з курячим жиром.
Грузинське чахохбілі / Фото Armen Cook
- Знову поверніть м'ясо до сковорідки та перемішайте.
- З'єднайте томатну пасту та пюре, перемішайте та вилийте на курятину.
Грузинське чахохбілі / Фото Armen Cook
- Дрібно наріжте часник, додайте до страви та перемішайте.
- Наріжте зелень дрібно, додайте до курятини та перемішайте. Перець чилі наріжте та додайте до страви.
Грузинське чахохбілі / Фото Armen Cook
- Накрийте страву кришкою та тушкуйте 40 хвилин. Не забувайте помішувати чахохбілі.
Грузинське чахохбілі / Фото Armen Cook
- Подавайте страву до столу гарячою. Смачного!
Рецепт чахохбілі – відео: