Ситно, смачно, ароматно: справжнє грузинське чахохбілі з курки

18 серпня 2021, 16:50
Читать новость на русском

Джерело:

ютуб Armen Cook

Чахохбілі – дуже популярна грузинська страва з м'яса та овочів, рясно заправлена томатним соусом. Колись його готували з упольованого фазана, нині ж – зазвичай з курки.

Обов'язково приготуйте чахохбілі на обід чи вечерю. Ця страва неодмінно стане вашою улюбленою!

Читайте також Формула здорового харчування: трохи м'яса, удосталь злаків і багато овочів

Чахохбілі чудово підходить і для святкового столу, і на щодень. Його можна подавати як самостійну страву, але зі свіжим овочевим салатом буде ще смачніше.

Справжнє грузинське чахохбілі

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6


Грузинське чахохбілі / Фото santa maria world

Інгредієнти:
 – 1 куряча тушка;
 – 800 г ріпчастої цибулі;
 – 600 г томатного пюре;
 – 2 ст. л. томатної пасти;
 – 3 – 4 зубчики часнику;
 – 100 г кінзи;
 – 5 г сушеного базиліку;
 – 1 ч. л. уцхо-сунелі;
 – 1 ч. л. коріандру;
 – 1 ст. л. цукру;
 – 150 г води;
 – сіль – на ваш смак;
 – гострий перець чилі – на ваш смак;
 – чорний мелений перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Ретельно помийте курячу тушку, розділіть її на частини: крила, гомілки, стегна, спинку. Наріжте її рівними частинами та викладіть в розігріту сковорідку або спеціальний казанок.
  1. Обсмажте курочку на олії до золотистого кольору з обох сторін.
  1. Змішайте спеції та змастіть м'ясо.


Грузинське чахохбілі / Фото Armen Cook

  1. Вийміть м'ясо зі сковорідки, жир не виливайте. Влийте теплої води та перемішайте.
  1. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на сковорідці з курячим жиром.


Грузинське чахохбілі / Фото Armen Cook

  1. Знову поверніть м'ясо до сковорідки та перемішайте.
  1. З'єднайте томатну пасту та пюре, перемішайте та вилийте на курятину.


Грузинське чахохбілі / Фото Armen Cook

  1. Дрібно наріжте часник, додайте до страви та перемішайте.
  1. Наріжте зелень дрібно, додайте до курятини та перемішайте. Перець чилі наріжте та додайте до страви.


Грузинське чахохбілі / Фото Armen Cook

  1. Накрийте страву кришкою та тушкуйте 40 хвилин. Не забувайте помішувати чахохбілі.


Грузинське чахохбілі / Фото Armen Cook

  1. Подавайте страву до столу гарячою. Смачного!

Рецепт чахохбілі – відео: