Мінестроне – популярний овочевий суп родом з Італії. В залежності від сезонності змінюється і наповнення супу. Хоч можна завжди обрати заморожені овочі.

Читайте також Суп з курячими сердечками: бюджетний рецепт на всю родину

Як правило, традиційний рецепт передбачає, що овочі ріжуться, варяться до готовності, а потім половина їх подрібнюється в блендері до пюре, котре потім додається назад в суп. Але можна і без цього.

Рецепт супу мінестроне

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6 – 8

Приготування:

  • Замість води для супу можна використовувати готовий курячий або м'ясний бульйон.
  • Нарізаємо всі інгредієнти однаковими кубиками товщиною близько 5 міліметрів. Закладати овочі потрібно в певному порядку, бо кожні з них готуються по-різному.
  • Обсмажуємо в каструльці, об’ємом мінімум 4 літри. Спочатку цибулю, до неї через пару хвилин додаємо бекон, моркву та селеру. Якщо є, то добре додати трішки чебрецю.
  • Обсмажуємо на повільному вогні, нам не потрібна рум'яність. Далі картоплю. Ще трішки смажимо і слідом томати. Заливаємо все бульйоном, або водою. Додаємо часник, натертий дрібно.
  • Варимо все хвилин 10. Важливо, щоб картопля встигла зваритися, але не розвалилась. Слідом кидаємо кабачок. Ще 5 хвилин і інші овочі, а саме: заморожена броколі, заморожена стручкова квасоля, квасоля з банки. Солимо, перчимо і здобрюємо копченою паприкою. Додаємо відварені макарони.
  • Суп має бути густий, тому рідину балансуємо самі, але не забуваємо, що на наступний день він стане густіший і забере в себе частину рідини.
  • Подаємо до столу з сиром пармезан.

Смачного!

Рекомендації до супу мінестроне:

  • смачно подавати з сиром пармезан чи страчателою (пармезан дасть пікантність, а страчатела – вершковість і ніжність);
  • також смачно додавати ложку песто;
  • овочі можна обрати будь-які сезонні, а саме: цукіні, маленьку кукурудзу, перець болгарський, горошок зелений, фенхель, шпинат, базилік, нут. Можна брати і частину заморожених.
  • смачно буде, якщо додати прованських трав: чебрець, орегано.