Швидко, просто і смачно: готуємо тушковану капусту на вершках
24 листопада 2022,
12:38
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Смачні домашні рецептиКоли в холодильнику зберігаються кілька голівок капусти, але ви не знаєте, що з них приготувати – у нас завжди є ідея!
Тушкована капуста в вершках – відмінний варіант швидкої страви для обіду, вечері чи перекусу. Максимально прості та доступні інгредієнти роблять цю страву не тільки поживною, а й доступною.
Читайте також Немає світла – рятуйся МІНІ: три прості рецепти
Окрім перевіреного рецепта ми розповімо ще й цікавий нюанс: секрет соковитої тушкованої капусти дуже простий – солимо її завжди наприкінці приготування.
Рецепт тушкованої капусти у вершках
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
– половина середньої білоголової капусти;
– 1 середня морква;
– 1 середня цибулина;
– 2 зубчики часнику;
– 300 грамів вершків 33 – 36% жирності;
– 2 столові ложки сметани;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– олія.
Приготування:
- Білоголову капусту тонко шинкуємо ножем, моркву тремо на великій тертці, а ріпчасту цибулю і часник дрібно нарізаємо.
- Змішуємо капусту з морквою і ставимо тушкуватись на середній вогонь, додаємо 100 грамів води в каструлю, щоб не пригоріла.
- Окремо підсмажуємо цибулю на сковорідці з олією до золотистого кольору.
- У напівготову капусту додаємо нарізаний часник і тушкуємо ще 5 хвилин. Додаємо вершки і сметану. Присмачуємо спеціями.
- Накриваємо кришкою і на мінімальному вогні тушкуємо ще 5 – 7 хвилин.
Смачного!