Яблучний пиріг до чаю: справиться навіть новачок

31 серпня 2022, 12:20
Читать новость на русском

У сезон яблук обов'язково приготуйте цей пиріг. Його рецепт простий та доволі швидкий, як для випічки, а смак – неймовірний.

Пиріг з яблуками без перебільшення один із найпопулярніших десертів на щодень. Яблука завжди доступні, за помірною ціною, а тісто з легкістю зможе приготувати самостійно навіть новачок у випічці.

Читайте також Ідеально для дитини: рецепт млинців та варіанти начинок на щодень

З яблук часто готують шарлотки, бісквітні пляцки та торти. Ми дібрали рецепт пирога на пісочній основі, з красивим і оригінальним декором. Спробуйте, вам сподобається результат!

Рецепт яблучного пирога

Час: 60 – 80 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:
 – 250 – 270 грамів пшеничного борошна;
 – 150 грамів вершкового масла;
 – дрібка солі та цукру;
 – 50 мілілітрів холодної води;
 – яблука.

Приготування:

  • Спочатку потрібно перетерти пшеничне борошно з вершковим маслом, сіллю та цукром. Далі поступово вливайте холодну воду та замішуйте тісто.
  • Сформуйте дві кульки тіста, загорніть у шар харчової плівки і відправте їх в холодильник на 20 хвилин.
  • Доки тісто відпочиває нарізаємо яблука, (обирайте тверді), додаємо цукру, мелену корицю і крохмаль (одну чайну ложку), або манку.

  • Розкачайте тісто і викладіть у форму для випікання. Зверху додайте начинку з яблук та шматочки вершкового масла.
  • З тіста, що залишилося, зробіть решітку та викладіть поверх яблучної начинки.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пиріг 50 – 60 хвилин, до готовності тіста.
  • Готовий яблучний пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!