Яблучний пиріг до чаю: справиться навіть новачок
31 серпня 2022,
12:20
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Cooking_by_YuliyaУ сезон яблук обов'язково приготуйте цей пиріг. Його рецепт простий та доволі швидкий, як для випічки, а смак – неймовірний.
Пиріг з яблуками без перебільшення один із найпопулярніших десертів на щодень. Яблука завжди доступні, за помірною ціною, а тісто з легкістю зможе приготувати самостійно навіть новачок у випічці.
Читайте також Ідеально для дитини: рецепт млинців та варіанти начинок на щодень
З яблук часто готують шарлотки, бісквітні пляцки та торти. Ми дібрали рецепт пирога на пісочній основі, з красивим і оригінальним декором. Спробуйте, вам сподобається результат!
Рецепт яблучного пирога
Час: 60 – 80 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:– 250 – 270 грамів пшеничного борошна;
– 150 грамів вершкового масла;
– дрібка солі та цукру;
– 50 мілілітрів холодної води;
– яблука.
Приготування:
- Спочатку потрібно перетерти пшеничне борошно з вершковим маслом, сіллю та цукром. Далі поступово вливайте холодну воду та замішуйте тісто.
- Сформуйте дві кульки тіста, загорніть у шар харчової плівки і відправте їх в холодильник на 20 хвилин.
- Доки тісто відпочиває нарізаємо яблука, (обирайте тверді), додаємо цукру, мелену корицю і крохмаль (одну чайну ложку), або манку.
- Розкачайте тісто і викладіть у форму для випікання. Зверху додайте начинку з яблук та шматочки вершкового масла.
- З тіста, що залишилося, зробіть решітку та викладіть поверх яблучної начинки.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пиріг 50 – 60 хвилин, до готовності тіста.
- Готовий яблучний пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!