Хоч бери й продавай: рецепт ягідних капкейків за рецептом кондитерки
16 вересня 2022,
15:43
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Лізи ГлінськоїЯкщо ви завжди мріяли приготувати вдома капкейки, але у вас не було перевіреного рецепта – у нас він є. Вони мають настільки презентабельний вигляд і відмінний смак, що їх можна продавати.
Капкейки – це пухкі тістечка з ніжним кремом. Зазвичай їх готують з кольоровими вершковими кремами та прикрашають свіжими ягодами.
Читайте також Без шкоди для фігури: рецепт м'ясної піци без тіста
Таку випічку можна дарувати на різноманітні святкування у красиво запакованих коробках. Також вони з легкістю можуть замінити торт чи інші десерти на дні народженні. Українська кондитерка Ліза Глінська поділилася перевіреним рецептом капкейків, які точно сподобаються всім.
Рецепт тіста для ягідних капкейків
- Час: 2 години
- Порції: 22 штуки
– 150 грамів яєць;
– 240 грамів цукру
– 180 грамів олії;
– 210 мілілітрів молока
– 380 грамів пшеничного борошна;
– 15 грамів розпушувача для тіста;
– 200 грамів чорниці (замороженої) або смородини, малини.
Приготування:
- Змішайте пшеничне борошно з розпушувачем. Окремо збийте яйця з цукром.
- Додайте масло та сухі інгредієнти і перемішайте. Влийте молоко і вимішайте до однорідної консистенції, додайте заморожену ягоду.
- Заповніть паперові форми тістом на 2/3. Випікайте при 180 градусах (з обдувом) – 18 хвилин. ️Після того, як капкейки охолонули, зніміть паперові форми, зазвичай вони після випікання вже мають не дуже красивий вигляд, і поставте капкейк в красиву новеньку формочку).
Рецепт ягідного ганаша
Інгредієнти:– 260 грамів білого шоколаду (вміст какао-масла 32 – 34%);
– 170 мілілітрів вершків (30 – 35% жирність), І частина;
– 20 грамів сиропу глюкози або мед;
– 50 грамів чорничного пюре (смородина, малина);
– 250 мілілітрів вершків (30 – 35% жирність), II частина;
– барвник водорозчинний.
Приготування:
- Потрібно прогріти вершки (І частина) та сироп глюкози, до появи пару. Далі додати вершки до шоколаду. Перемішати, щоб шоколад розтопився.
- Додайте гаряче ягідне пюре, перемішайте.
Ягідні капкейки / Фото Лізи Глінської
- Влийте холодні вершки (II частина), збийте все блендером. Накрийте харчовою плівкою "в контакт". Відправте ганаш в холодильник на 12 годин.
- Збийте в комбайні, або міксером, насадка "вінчик", до стійких піків.
- Прикрасьте капкейки збитим ганашем, використовуючи для цього насадку "закрита зірочка", діаметром 8 міліметрів.
- Додатково можна задекорувати все ягодами.
Смачного!